FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 25. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30sati.
ZAGREB, 25. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

BAKUBA - Šestero iračkih civila ubijeno je, a troje je ranjeno u četvrtak ujutro u napadu pobunjenika na popularni kafić u gradu Abu Saydi, 60 kilometara sjeverno od Bagdada. Irački dužnosnici rekli su da su ljudi mirno doručkovali kad su pobunjenici upali u kafić i počeli neselektivno pucati iz strojnica. Zasad nije poznato tko stoji iza napada i zašto su mete napada bile upravo osobe u kafiću.

LISABON - Svi šumski požari pod kontrolom su u Portugalu, prvi put unazad dva tjedna, objavila je u četvrtak portugalska Nacionalna služba za vatrogasce i civilnu zaštitu. "Trenutno se ne bilježi nijedan aktivni požar", priopćili su portugalski vatrogasci u najnovijem izvješću o stanju. "Požari koji su gorjeli još jučer navečer, pod kontrolom su i u fazi gašenja i nadzora", kazali su portugalski vatrogasci u priopćenju.

BUKUREŠT - Oluje i poplave u Rumunjskoj u proteklih su 11 dana odnijele 31 život a tri se osobe smatraju nestalima, prema najnovijim podacima ministarstva unutarnjih poslova od četvrtka. Posebno je pogođen okrug Harghita u središnjoj Rumunjskoj, gdje je potvrđena smrt 13 osoba zbog izlijevanja rijeka koje su srušile njihove kuće. Više od 2.000 kuća je potopljeno u najnovijem valu poplava koje su pogodile 11 okruga u središnjoj, sjevernoistočnoj i južnoj Rumunjskoj u protekla tri dana. Rumunjska, zajedno sa susjednom Bugarskoj, od proljeća je zahvaćena olujama, bujicama i poplavama. Dvjema zemljama nepogode su nanijele stotine milijuna dolara štete.

LOS ANGELES - Članovi američke Akademije filmskih znanosti i umjetnosti u Hollywoodu imenovali su producenta Sida Ganisa svojim novim predsjednikom, a glumca Toma Hanksa jednim od pomoćnika predsjednika, objavili su u srijedu organizatori svečanosti dodjele Oscara. Ganis je bio u upravi Akademije gotovo 19 godina, a nasljeđuje Franka Piersona koji je na čelu te organizacije proveo maksimalna četiri mandata od godinu dana. Tom Hanks (49) nikad nije imao službenu ulogu u Akademijim, a dobitnik je dvaju Oscara za najboljeg glumca za "Philadelphiju" 1994. i "Forresta Gumpa" 1995. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙