FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: Obilježena godišnjica zločina u Grabovici

MOSTAR, 9. rujna 2005. (Hina) - Svetom misom, paljenjem svijeća ipolaganjem cvijeća u mjestu Grabovici, 30-tak kilometara sjeverno odMostara, obilježena je u petak 12. godišnjica jednoga od najvećihzločina bošnjačke Armije BiH nad Hrvatima.
MOSTAR, 9. rujna 2005. (Hina) - Svetom misom, paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća u mjestu Grabovici, 30-tak kilometara sjeverno od Mostara, obilježena je u petak 12. godišnjica jednoga od najvećih zločina bošnjačke Armije BiH nad Hrvatima.

U noći s 8. na 9. rujna 1993. godine ubijeno je 33. hrvatskih civila zbog čega je pred Haaškim sudom optužen umirovljeni general Armije BiH Sefer Halilović.

Župnik u Drežnici don Ivan Perić upozorio je kako se za 21 tijelo ubijenog Grabovičana ne zna budući su spaljena a zatim bačena u Neretvu.

Obilježavanju spomena na žrtve Grabovice nazočio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Predsjedništva Ivo Miro Jović i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović te prvi put jedan bošnjački dužnosnik, čelnik oporbene Bosanske stranke Mirnes Ajanović. Ajanović je izrazio očekivanje da će njegov primjer slijediti i drugi bošnjački dužnosnici.

Čović je obećao snažniju potporu mještanima Grabovice kako bi se vratili u svoje obiteljske domove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙