FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjedništvo BiH odredilo novog veleposlanika u Hrvatskoj

SARAJEVO,7. rujna 2005.(Hina) - Predsjedništvo Bosne i Hercegovineimenovalo je u srijedu novog veleposlanika BiH u Hrvatskoj no njegovoime nije objavljeno.
SARAJEVO,7. rujna 2005.(Hina) - Predsjedništvo Bosne i Hercegovine imenovalo je u srijedu novog veleposlanika BiH u Hrvatskoj no njegovo ime nije objavljeno.

Član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić izjavio je novinarima u Sarajevu da se identitet novog veleposlanika u Zagrebu, sukladno uobičajenoj diplomatskoj praksi, neće objaviti sve dok mu zemlja-primateljica ne da potrebnu suglasnost za preuzimanje dužnosti.

Prema ranijem međustranačkom dogovoru o raspodjeli veleposlaničkih dužnosti u inozemnstvu, ta pozicija u Hrvatskoj pripada kandidatu bosanskih Srba.

Branko Kesić koji je ranije kandidiran za tu dužnost nije dobio suglasnost hrvatskih vlasti a pretpostavljalo se da je to posljedica njegove ratne prošlosti.

Prema pisanju medija u BiH, najviše izgleda za mjesto veleposlanika u Hrvatskoj imaju Zdravko Todorović, bivši veleposlanik u Australiji, Aleksandar Dragičević koji je ranije obnašao dužnost generalnog konzula u Milanu te Ana Trišić-Babić, pomoćnica ministra vanjskih poslova zadužena za poslove bilaterale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙