FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na internetu zagrebačka Knjiga položenih ugovora

ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Knjiga položenih ugovoraZemljišnoknjižnog odjela zagrebačkog Općinskog suda u koju je upisano133 tisuće stanova od danas je dostupna i na internetu.
ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Knjiga položenih ugovora Zemljišnoknjižnog odjela zagrebačkog Općinskog suda u koju je upisano 133 tisuće stanova od danas je dostupna i na internetu.

"Građani će od danas moći brzo i jednostavno provjeravati podatke iz Knjige položenih ugovora", kazala je ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt na prezentaciji ove internet stranice. Dodala je da će nakon testiranja novog sustava u zagrebačkoj gruntovnici započeti digitalna standardizacija knjiga položenih ugovora i u svim ostalim hrvatskim gruntovnicama.

Pretraživanje podataka u Knjizi položenih ugovora na internetu moguće je na način da se izabere određena katastarska općina i upiše broj poduloška za stan. Ukoliko je uz taj stan vezan i zemljišnoknjižni uložak glavne zemljišne knjige moguće je pregledati i stanje u glavnoj zemljišnoj knjizi, kažu u Ministarstvu pravosuđa. Dodaju da će se ovim programom ubrzati usklađenje zemljišnih knjiga sa stvarnim stanjem te da će omogućiti najavljeno izdavanje vlasničkih listova za stanove u Zagrebu u javnobilježničkim uredima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙