FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: Zeleni će razgovarati s CDU/CSU i FDP-om

BERLIN, 20. rujna 2005. (Hina/AFP) - Njemački ministar okoliša izstranke Zelenih Juergen Trittin u utorak je izjavio kako će njegovastranka "razgovarati" s koalicijom stranaka CDU/CSU i liberalima (FDP)u sklopu konzultacija o formiranju koalicije za preuzimanje vlastinakon nedjeljnih izbora, naglašavajući "dubinu njihovih međusobnihrazlika".
BERLIN, 20. rujna 2005. (Hina/AFP) - Njemački ministar okoliša iz stranke Zelenih Juergen Trittin u utorak je izjavio kako će njegova stranka "razgovarati" s koalicijom stranaka CDU/CSU i liberalima (FDP) u sklopu konzultacija o formiranju koalicije za preuzimanje vlasti nakon nedjeljnih izbora, naglašavajući "dubinu njihovih međusobnih razlika".

U razgovoru za TV postaju ARD Trittin je istaknuo kako je ishod tih razgovora "više nego dvojben, uzimajući u obzir dubinu različitosti u stajalištima iskazanim tijekom predizborne kampanje".

Trittin je napomenuo kako je neslaganje između Zelenih i Liberala još i veće od onoga zmeđu Zelenih i kršćanskih demokrata. Njihova stajališta "radikalno usmjerena na tržište u potpunoj su suprotnosti" s onima stranke Zelenih.

Ministar je pobrojao područja u kojima se razlike između dviju strana praktički ne mogu prevladati - zakon o pregovorima o plaćama, obnovljivi izvori energije ili ulazak Turske u EU.

"Smatram da bi bilo više nego nevjerojatno da uspijemo preskočiti te prepreke", ustvrdio je.

CDU/CSU i FDP imaju više zastupničkih mjesta od tandema SPD/Zeleni u novom sazivu parlamenta (286 prema 273), ali nijedna opcija nema dovoljnu većinu za uspostavu stabilne vlasti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙