FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U zagrebačkoj policiji pojavio se bjegunac kojega traži Bugarska

ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Branko Vujanović, jedan od trojicehrvatskih državljana koje bugarska policija sumnjiči da su povezani snekoliko mafijaških ubojstava u Sofiji, sam se danas prijaviozagrebačkoj policiji te je nakon kratkog obavijesnog razgovora puštenna slobodu.
ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Branko Vujanović, jedan od trojice hrvatskih državljana koje bugarska policija sumnjiči da su povezani s nekoliko mafijaških ubojstava u Sofiji, sam se danas prijavio zagrebačkoj policiji te je nakon kratkog obavijesnog razgovora pušten na slobodu.

Branko Vujanović došao je jutros sa svojim odvjetnikom Zoranom Pilipovićem u sjedište zagrebačke kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici. Novinarima je izjavio da se odlučio prijaviti policiji nakon što je saznao da ga traže bugarske vlasti koje su za njim putem Interpola raspisale međunarodnu tjeralicu.

Kazao je da je posljednjih godinu dana "slobodno putovao cijelim svijetom sa svojom putovnicom", a optužbe bugarskih vlasti na svoj njegov račun nazvao je nebulozama.

Nakon što ih nitko od policajaca nije primio u Heinzelovoj, Vujanović i njegov odvjetnik uputili su se u VI. policijsku postaju u Novi Zagreb, na čijem području Vujanović ima prebivalište i gdje su njegovi roditelji prijavili nestanak sina.

Nakon polusatnog razgovora s policijskim inspektorima, koji su na kraju ipak došli iz Heinzelove, Vujanović je pušten na slobodu.

Njegov odvjetnik smatra kako to znači da očito ne postoji ni osnovana sumnja protiv Vujanovića te da vjerojatno ni međunarodna tjeralica koju je raspisao Ured Interpola u Bugarskoj više nije na snazi.

Vujanović je bio jedan od 12 hrvatskih državljana koje je u rujnu prošle godine bugarska policija povezivala s pet ubojstava u mafijaškom stilu u Sofiji. Nakon nekoliko dana bugarska policija je listu osumnjičenih Hrvata svela na tri imena, Branka Vujanovića, Roberta Matanića i Ivana Možea.

Može je u rujnu prošle godine uhićen u Bugarskoj, gdje mu se sudi za ubojstvo policajca, mafijaša te ranjavanje triju osoba. Matanić je, pak, u veljači ove godine završio u srbijanskom zatvoru, nakon što je u negotinskom hotelu više sati prijetio da će aktivirati eksploziv. Krajem svibnja je osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog nelegalnog posjedovanja vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih naprava.

U MUP-u i zagrebačkoj policiji nisu željeli komentirati "Vujanovićev slučaj", pa se tako nije moglo ni doznati je li za njim na snazi međunarodna tjeralica i jesu li o današnjem razgovoru s njim obavijestili bugarske kolege.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙