FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vraća se Mirjana Marković?

usvibnju ove godine, povučena tjeralica raspisana za njom i prekoInterpola, javljaju u srijedu beogradski mediji.
Beograd,14.rujna 2005.(Hina) - Nakon više od dvije godine supruga bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića Mirjana Marković mogla bi se vratiti u Srbiju s obzirom na to da je sudskom odlukom, u svibnju ove godine, povučena tjeralica raspisana za njom i preko Interpola, javljaju u srijedu beogradski mediji.

Tjeralica je povučena, uz suglasnost tužitelja, na prijedlog njezina branitelja Zdenka Tomanovića koji je obećao da će se optužena Mirjana Marković odazvati pozivu suda i pojaviti na suđenju zbog zloporabe položaja pri dodjeli stanova. Suđenje je zakazano za 15. rujna u beogradskom Okružnom sudu.

Odvjetnik Tomanović međutim u srijedu "nije imao komentar" na pitanje hoće li se ona stvarno i pojaviti na tom suđenju.

Glasnogovornica Okružnog suda Ivana Ramić izjavila je, kako prenose beogradski mediji, da "pravomoćno rješenje o određivanju pritvora Mirjani Marković i dalje postoji", iako je tjeralica ukinuta na temelju jamstva njezina branitelja. "Ako okrivljena ne dođe na zakazani pretres, sud će postupiti u skladu sa zakonskim ovlastima", izjavila je Ramić.

Mirjana Marković napustila je Srbiju u veljači 2003. godine, prije suđenja za posredovanje u nezakonitoj dodjeli stanova iz fonda srbijanske vlade, a prije atentata na premijera Srbije Zorana Đinđića.

Mirjana Marković je optužena da je s glavnom tajnicom srbijanske vlade Živkom Knežević, sudjelovala u nezakonitoj dodjeli stanova.

Jedan od tih stanova dodijeljen je dadilji unuka obitelji Marković-Milošević.

MUP Srbije je tražio Mirjanu Marković i zbog informativnog razgovora u vezi s ubojstvom bivšeg predsjednika Predsjedništva Srbije Ivana Stambolića.

Većina oporbenih stranaka, osim Srpske radikalne stranke, ocijenila je povlačenje tjeralice kao ustupak Koštuničine manjinske vlade

Socijalističkoj partiji Srbije koja tu vladu podržava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙