FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Mirjana Marković nije pojavila pred sudom

politike, Mirjana Marković, učetvrtak se nije pojavila pred vijećem Okružnog suda u Beogradu nasuđenju za poticanje na zlouporabu službenog položaja te je stogaponovo na snazi nalog za njezinim uhićenjem.
Beograd,15.rujna(Hina) - Supruga bivšeg predsjednika SR Jugoslavije, a sada haškog optuženika Slobodana Miloševića, ujedno i njegov najbliži suradnik u vođenju srpske državne politike, Mirjana Marković, u četvrtak se nije pojavila pred vijećem Okružnog suda u Beogradu na suđenju za poticanje na zlouporabu službenog položaja te je stoga ponovo na snazi nalog za njezinim uhićenjem.

Mirjani Marković je koncem svibnja ove godine, na obećanje njezina odvjetnika Zdenka Tomanovića da će se ona u rujnu pojaviti na suđenju, sud privremeno stavio izvan snage međunarodnu tjeralicu Interpola.

Nakon njezina nedolaska na za danas zakazano ročište, Sudsko vijeće Okružnog suda u Beogradu odmah je donijelo rješenje da se privremena suspenzija naloga ukine i Mirjana Markovic ponovno stavi na crvenu listu Interpola.

Odvjetnik Tomanović izjavio je pred sudskim vijećem da se, unatoč povlačenju Interpolove tjeralice, "ona nije mogla pojaviti na suđenju jer je još na snazi rješenje o određivanju pritvora". To bi, prema njegovim riječima, moglo značiti da bi ona mogla biti uhićena odmah po ulasku u zemlju. Tomanović je predložio odlaganje glavne rasprave te da Kazneno vanraspravno vijeće donese odluku o ukidanju pritvora.

Tužiteljica Lidija Komlen Nikolić se nije s složila s tvrdnjom odvjetnika da Mirjana Marković nije mogla doći, ali se nije protivila da Krivično vanraspravno vijeće odlučuje o Tomanovićevu prijedlogu.

Mirjana Marković napustila je Srbiju u veljači 2003. godine, pred suđenje za posredovanje u nezakonitom dodjeljivanju stanova iz fonda Vlade Srbije. Ona je optužena da je zajedno sa Živkom Cicom Knežević, glavnim tajnikom srbijanske vlade, sudjelovala u nezakonitom dodjeljivanju stanova, od kojih je jedan dodijeljen dadilji unuka bračnog para Milošević-Marković.

MUP Srbije tražio je Mirjanu Marković i zbog informativnog razgovora u vezi s ubojstvom bivšeg predsjednika Predsjedništva Srbije Ivana Stambolića.

Mirjana Marković navodno živi u Moskvi.

(Hina) xtman ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙