FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčke vlasti zaprimile zamolbu za Petračevim izručenjem Hrvatskoj

ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Grčke vlasti zaprimile su danas molbuHrvatske za izručenjem odbjeglog hrvatskog tajkuna Hrvoja Petrača,uhićenog u srijedu na putu iz grčke luke Igoumenitsa za talijanskuAnconu, doznaje se večeras od glasnogovornice hrvatskog Ministarstvapravosuđa Vesne Dovranić.
ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Grčke vlasti zaprimile su danas molbu Hrvatske za izručenjem odbjeglog hrvatskog tajkuna Hrvoja Petrača, uhićenog u srijedu na putu iz grčke luke Igoumenitsa za talijansku Anconu, doznaje se večeras od glasnogovornice hrvatskog Ministarstva pravosuđa Vesne Dovranić.

"Ured Interpola u Grčkoj danas nam je potvrdio primitak zamolbe za izručenje koju smo nadležnim grčkim tijelima uputili u srijedu odmah nakon što smo dobili službenu obavijest o uhićenju Hrvoja Petrača", izjavila je Hini večeras glasnogovornica Ministarstva pravosuđa.

Hrvoje Petrač je u bijegu od otmice maloljetnog sina Vladimira Zagorca u veljači prošle godine i za njim je raspisana međunarodna tjeralica. Godinu dana kasnije zagrebački Županijski sud proglasio ga je inicijatorom tog kriminalnog djela i osudio ga na šest godina zatvora.

Petrač je u petak u grčkom gradu Igoumenitsi osuđen na pet mjeseci zatvora zbog ilegalnog ulaska u Grčku i posjedovanja krivotvorene putovnice.

Petračev odvjetnik Aleksis Kougias najavio je ranije mogućnost da Petrač zatraži politički azil u Grčkoj, a prema vijesti Hrvatskog radija, Kougias, koji ističe da je međunarodni nalog za uhićenjem protiv njegova klijenta temeljen na izmišljenim optužbama, kazao je da se na današnju presudu neće žaliti. Za dva tjedna trebalo bi se na sudu na Krfu održati novo saslušanje o postupku Petračeva izručenja Hrvatskoj.

Petrač se učestalo spominjao kao važna karika u mreži pomagača odbjeglog generala HV-a Ante Gotovine protiv kojeg je Haški sud (ICTY) u srpnju 2001. podigao optužnicu, tereteći ga za ratne zločine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙