FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Savudrijskoj vali incident između slovenskog i hrvatskog ribara

SAVUDRIJA, 23. kolovoza 2005. (Hina) - Jutros je u Savudrijskoj vali napola milje južnije od crte razgraničenja u hrvatskom moru, došlo doincidenta između hrvatskog ribara Morena Osicha i slovenskog ribaraZlatka Novogradeca, izvjestila je Policijska uprava Istarska.
SAVUDRIJA, 23. kolovoza 2005. (Hina) - Jutros je u Savudrijskoj vali na pola milje južnije od crte razgraničenja u hrvatskom moru, došlo do incidenta između hrvatskog ribara Morena Osicha i slovenskog ribara Zlatka Novogradeca, izvjestila je Policijska uprava Istarska.

Glasnogovornik PU Istarske Robert Pavleković rekao je da je do incidenta došlo jer je slovenski ribar, koji je ribario u hrvatskim teritorijanom vodama, optužio hrvatskog ribara Morena Osicha da mu je namjerno uništio mreže, te je na Osichevu koćaricu bacio sidro. Sidro se zakačilo za sajlu na Osichevoj kočarici, pa je on nekoliko metara za sobom povlačio i ribaricu slovenskog ribara. Konop za koji se sidro zakačilo je pukao, a sidro potonulo. Slovenski je ribar nastavio verbalno prijetiti Osichu, izvijestio je glasnogovornik.

Dodao je da su incident smirile hrvatska i slovenska pomorska policija, koje su obavile razgovor svaka sa svojim ribarom.

Hrvatska pomorska policija nije u moru pronašla mreže slovenskog ribara, a nije pronađeno niti sidro, rekao je Pavleković.

Nakon obavljenih razgovora slovenski ribar i slovenska pomorska policija su nešto poslije 10 sati napustili Savudrijsku valu, dok je Moreno Osich doplovio do savudrijske luke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙