FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 23. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.
ZAGREB, 23. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.

ŠIBENIK - Hrvatski sindikat metalaca i radnici TLM-ova "Transporta", za razliku od Koordinacije udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika, zadovoljni su načinom na koji je obavljena privatizacija te poslovne jedinice, koja je nedavno prodana slovenskoj tvrtki "Viator Vektor", rekao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Zdravko Burazer, predsjednik najbrojnije sindikalne organizacije u šibenskom TLM-u. Objasnio je to činjenicom da će na poslu biti zadržano svih 58 radnika "Transporta", te osigurana njihova prava stečena prema Zakonu o radu. Burazer je za subotnji prosvjed, koji je organizirala Koordinacija udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika, nezadovoljna što je "Viator Vektor" dobio i trogodišnji ugovor o prijevozu kompletne robe TLM-a, optužio pojedince u TLM-u koje nije želio imenovati.

ZAGREB - Saborsko Istražno povjerenstvo utvrdilo je danas da je bilo nezakonitosti u zaključivanju ugovora o izgradnji dviju poslovno-stambenih zgrada u Vukovaru, koje je za Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva radila tvrtka u većinskom vlasništvu tadašnjeg ministra Radimira Čačića. Povjerenstvo je kao nezakonito i "grubo kršenje pozitivnih zakonskih propisa" prepoznalo činjenicu da su za isti posao sklopljena dva različita ugovora - jedan s klauzulom "fiksna cijena - ključ u ruke" i drugi bez te klauzule. Cijena toga posla se do završetka radova povećala za oko 1,3 milijuna kuna, odnosno za više od 25 posto, u odnosu na prvotno ugovorenu cijenu. Unatoč tomu, članovi Povjerenstva nisu se mogli suglasiti je li Čačić dok je bio ministar pogodovao sklapanju toga, i drugih poslova koje su za Ministarstvo radile tvrtke iz "Coning grupe" u kojima ima vlasničke udjele.

ZAGREB - Na vodomjeru u Goričanu vodostaj Mure je u 15 sati prešao razinu od 360 cm pa su na tom području uspostavljene mjere redovne obrane od poplave, izvijestio je poslijepodne Državni centar 112. U Murskom Središću aktivno se provodi obrana kod autobusnog kolodvora, gdje je voda poplavila neke ulice u najnižem dijelu grada. Zbog manjeg urušavanja nasipa uz most nešto prije 15 sati za teretna je vozila i autobuse zatvorena cesta od Murskog Središća prema Sloveniji. Mura se izlila i poplavila dijelove Križovca i Miklavca, ali za sada nema većih materijalnih šteta.

SAVUDRIJA - Jutros je u Savudrijskoj vali na pola milje južnije od crte razgraničenja u hrvatskom moru, došlo do incidenta između hrvatskog ribara Morena Osicha i slovenskog ribara Zlatka Novogradeca, izvjestila je Policijska uprava Istarska. Glasnogovornik Policijske uprave Istarske Robert Pavleković rekao je da je do incidenta došlo jer je slovenski ribar, koji je ribario u hrvatskim teritorijanom vodama, optužio hrvatskog ribara Morena Osicha da mu je namjerno uništio mreže, te je na Osichevu koćaricu bacio sidro. Dodao je da su incident smirile hrvatska i slovenska pomorska policija, koje su obavile razgovor svaka sa svojim ribarom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙