FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ribari najavili prosvjede zbog graničnih sporova sa Slovenijom

SPLIT, , 7. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Sindikata ribara HrvatskeHUS-a Petar Baranović izjavio je danas da "ribari nisu za politikutopovnjača, ali da se zbog graničnih sporova sa Slovenijom spremaju iza najgoru moguću varijantu - velike prosvjede i blokade luka", kojeće, ovisno o daljnjim postupcima državnog vrha, organizirati ulistopadu.
SPLIT, , 7. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Sindikata ribara Hrvatske HUS-a Petar Baranović izjavio je danas da "ribari nisu za politiku topovnjača, ali da se zbog graničnih sporova sa Slovenijom spremaju i za najgoru moguću varijantu - velike prosvjede i blokade luka", koje će, ovisno o daljnjim postupcima državnog vrha, organizirati u listopadu.

Baranović je na konferenciji za novinare u Splitu osudio stajalište svih parlamentarnih stranaka o tome da se granični sporovi sa Slovenijom riješe međunarodnom arbitražom jer je, po njemu, riječ o obmani naroda, usmjerenoj na kupnju vremena, od čega najveću štetu imaju hrvatski ribari.

Poručio je da hrvatskim ribarima nije cilj baviti se politkom i destabilizirati Vladu, nego im je jedini interes očuvanje pomorske orijentacije Hrvatske i zaštita njihove egzistencije.

Ocijenivši kako je odluka o proglašenju zaštićenoga ekološko-ribolovnog pojasa najobičnija politička podvala, Baranović je rekao da odluka o proširenju hrvatske jurisdikcije na Jadranu neće stupiti na snagu 3. listopada, kako je to premijer Sanader obećao.

Iako Vlada tvrdi da je ribarstvo jedna od najvažnijih okosnica gospodarskog razvitka Hrvatske, Baranović je kazao da je to najobičnije floskula, što se vidi i po obećanjima ministara Čobankovića i Šukera, koji su u nekoliko navrata poručili ribarima da će učiniti sve kako bi cijena plavog eurodizela bila prihvatljiva, ali dosad ništa nisu poduzeli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙