FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poduzetnička lista: SDP u Splitu stvara protupoduzetničku klimu

SPLIT, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Lista Velog Mista, poznatija kaopoduzetnička lista, koja u Splitu s HDZ-om obnaša vlast, na današnjojje konferenciji za novinare ustvrdila da SDP u zadnje vrijeme u Splitustvara protupoduzetničku klimu i ne prihvaća činjenicu da se počeograditi demokratski tržišni sustav.
SPLIT, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Lista Velog Mista, poznatija kao poduzetnička lista, koja u Splitu s HDZ-om obnaša vlast, na današnjoj je konferenciji za novinare ustvrdila da SDP u zadnje vrijeme u Splitu stvara protupoduzetničku klimu i ne prihvaća činjenicu da se počeo graditi demokratski tržišni sustav.

Istaknuto je da ih "napadi" splitskih SDP-ovaca neće omesti da izvrše kontrolu i reorganizaciju njihova vođenja grada i javnih poduzeća u prošlom mandatu.

Hrvoje Marušić, gradski vijećnik poduzetničke liste, rekao je da su SDP-ovci "naučili živjeti na račun drugih" i da su im, kako je rekao, "neprijatelji svi koji stvaraju i žive od svoga rada".

"Možemo se služiti njihovom retorikom", rekao je Marušić, "i spominjati im jame, gole otoke, i druge ružne stvari iz njihove tamne prošlosti, ali to nije razina naše komunikacije".

"Na njihovu žalost i oni će se morati okrenuti radu i početi živjeti od njega jer će im demokratskim tržišnim sustavom biti onemogućena pljačka i uništavanje gradskih poduzeća", izjavio je Marušić, kazavši da su "SDP-ovci su zaboravili da su gradska poduzeća u vlasništvu Grada Splita, a ne njihovo osobno vlasništvo".

"O kredibilitetu Marina Jurjevića i splitske podružnice SDP-a najbolje govori činjenica da im je Račan na prošlim izborima postavio Slavka Linića da im vodi izbornu listu za Split. Njihovi napadi nas neće omesti, da izvršimo kontrolu i reorganizaciju njihova vođenja grada i javnih poduzeća u prošlom mandatu", rekao je, među ostalim, Marušić.

Predsjednik splitskog Gradskog vijeća poduzetnik Željko Jerkov, odgovarajući na pitanje novinara, rekao je da su odnosi u Poglavarstvu i u Gradu s HDZ-om odlični i da su poduzetnici vrlo zadovoljni jer projekti se ostvaruju kako je i predviđeno. Posebno smo zadovoljni pripremama za donošenje GUP-a, kazao je Jerkov, dodavši da su odnosi s gradonačelnikom HDZ-ovcem Zvonimirom Puljićem vrlo dobri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙