FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP o gospodarskom razvoju Slavonije i Baranje

OSIJEK, 3. rujna 2005. (Hina) - Na regionalnom skupu Socijaldemokratskepartije Slavonije i Baranje danas je u Osijeku stotinjak članova SDP-aiz pet slavonskih županija raspravljalo o Slavoniji i Baranji ugospodarskom razvoju Hrvatske.
OSIJEK, 3. rujna 2005. (Hina) - Na regionalnom skupu Socijaldemokratske partije Slavonije i Baranje danas je u Osijeku stotinjak članova SDP-a iz pet slavonskih županija raspravljalo o Slavoniji i Baranji u gospodarskom razvoju Hrvatske.

Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović u uvodnom je izlaganju istaknula kako dobra državna politika može poticati regionalni razvitak, dok je loša barijera gospodarskom razvoju. Ocijenila je kako "nažalost takva politika danas u Hrvatskoj i prevladava jer nema jasnih ciljeva, dogovorenih prioriteta kao ni instrumenata za ostvarivanje zadanih ciljeva".

Politika je usmjerena uglavnom na probitak političkih garnitura, prije svega pojedinaca iz onih regija koje su više zastupljene u političkoj eliti, smatra Antunović.

Ocijenila je kako ni samo diplomatsko lobiranje za ulazak u EU ne može osigurati brži razvoj Hrvatske, pa tako ni Slavonije i Baranje, regije koja, po njezinim riječima, već više od jednog desetljeća stagnira.

"Oni koji danas glasno galame i svojom agresivnošću žele štititi regionalne interese također su demagozi jer ne vide da je suradnja s državnom politikom nužna i da čisti regionalizam ne može osigurati značajan probitak", rekla je Željka Antunović.

Ljubo Jurčić, predsjednik Savjeta SDP-a za gospodarski razvoj, istaknuo je da bez gospodarskog rasta nema rješenja ni svih ostalih problema, među ostalim, i duga umirovljenicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙