FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP: u obrazovanju se ništa nije promijenilo nabolje

ZAGREB, 4. rujna 2005. (Hina) - Socijaldemokratska partija (SDP)ocijenila je na današnjoj konferenciji za novinare uoči početkaškolske godine da se u području obrazovanja ništa nije promijenilonabolje unatoč najavama resornog ministra.
ZAGREB, 4. rujna 2005. (Hina) - Socijaldemokratska partija (SDP) ocijenila je na današnjoj konferenciji za novinare uoči početka školske godine da se u području obrazovanja ništa nije promijenilo nabolje unatoč najavama resornog ministra.

Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović je, nazvavši Ministarstvo znanosti, obrazovanje i športa "megaministarstvom", ustvrdila da je "vrlo loše kadrovski ekipirano, birokratizirano i centralizirano".

Ocijenila je da su rezultati rada resornog ministra Dragana Primorca jedva primjetni.

Antunović je rekla i kako je sramota da su nekim školama blokirani računi te da su škole loše i neujednačeno opremljene.

Kritiku je zamjenica predsjednika SDP-a uputila i struci rekavši da bi se trebala izdići iznad politike i čvršće zastupati stručne kriterije.

Antunović je naglasila da obrazovni sustav ne može djelovati izdvojeno od društva te se zauzela posebice za partnerstvo gospodarstva i obrazovanja kako se ne bi, kako je istaknula, "školovali kadrovi za burzu rada".

Potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić ocijenila je da se ministar Primorac javno zalaže za razvoj obrazovnog sustava u skladu s Bolonjskim procesom, ali ga praksa demantira, te da, kako je rekla, on svoje neuspjehe predstavlja javnosti kao uspjehe.

Opačić smatra da da nema prave želje za reformom školstva za koju treba više učiniti. Kao potvrdu te teze rekla je da su u rebalansu proračuna najbitnije stavke za bitne projekte u proračunu Primorčeva ministarstva potpuno ukinute ili smanjene do minimuma. Potpredsjednica SDP-a posebice je upozorila na neujednačene pedagoške standarde, kazavši da je Hrvatska po tome valjda jedina u Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙