FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin u UN-u: Terorizam je ideološki nasljednik nacizma

NEW YORK, 15. rujna 2005. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putinizjavio je u četvrtak u New Yorku da bi UN trebao biti u središtukolektivne borbe protiv terorizma, kojeg je nazvao "ideološkimnasljednikom nacizma".
NEW YORK, 15. rujna 2005. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u četvrtak u New Yorku da bi UN trebao biti u središtu kolektivne borbe protiv terorizma, kojeg je nazvao "ideološkim nasljednikom nacizma".

"Uvjeren sam da je danas terorizam glavni izazov za ljudska prava i slobode, kao i za održiv razvoj država i naroda", rekao je Putin u svom govoru drugog dana svjetskog summita UN-a.

"Zato Ujedinjeni narodi i njihovo Vijeće sigurnost moraju biti glavno središte koordinacije međunarodne suradnje u borbi protiv terorizma, ideološkog nasljeđa nacizma", dodao je.

"Uz to, Ujedinjeni narodi i njihovo Vijeće moraju koordinirati rješenje starih regionalnih sukoba koje teroristi i ekstremisti svih vrsta iskorištavaju koristeći vjerske, etničke i društvene napetosti", dodao je.

"Potrebno je prilagoditi Ujedinjene narode novim povijesnim stvarnostima, ali taj proces mora biti konstruktivan", naglasio je ruski predsjednik. Ocijenio je da je to jedini način za "jačanje autoriteta i legitimiteta Ujedinjenih naroda, kao i njihovih sposobnosti da učinkovitije odgovore na izazove 21. stoljeća".

Putin je aludirao na duge i teške pregovore o velikom planu reforme UN-a održane prije summita, tijekom kojih se države članice nisu uspjele složiti o brojnim pitanjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙