FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

London poziva na sastanak UN-a o terorizmu

UJEDINJENI NARODI, 23. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Velika Britanijaželi da se predsjednici i premijeri 15 država članica Vijećasigurnosti UN-a sastanu sljedećeg mjeseca kao bi razmotrili načine dase kazne osobe koje potiču na terorizam, izjavio je jedan britanskidiplomat u utorak.
UJEDINJENI NARODI, 23. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Velika Britanija želi da se predsjednici i premijeri 15 država članica Vijeća sigurnosti UN-a sastanu sljedećeg mjeseca kao bi razmotrili načine da se kazne osobe koje potiču na terorizam, izjavio je jedan britanski diplomat u utorak.

Predloženi sastanak Vijeća sigurnosti na visokoj razini, ako do njega dođe, podudario bi se sa skupštinom UN-a 14-16. rujna u New Yorku na kojoj će biti više od 170 svjetskih čelnika koji će razmatrati niz globalnih problema, od novog protuterorističkog sporazuma, uklanjanja siromaštva do reforme UN-a.

London sada razmatra mogućnost da od Vijeća sigurnosti UN-a zatraži da donese rezoluciju ili izjavu u kojoj poziva članice UN-a da usvoje zakone kojima bi se izvan zakona stavilo poticanje na terorizam, rekao je agenciji Reuters britanski diplomat pod uvjetom da ostane neimenovan jer nije ovlašten javno govoriti o tom pitanju.

London je do sada tu zamisao predstavio Filipinima, koji su u rujnu predsjedaju Vijećem sigurnosti, SAD-u, Francuskoj, Rusiji i Kini, članicama VS-a s pravom veta, a reakcije su do sada bile "prilično pozitivne", rekao je diplomat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙