FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Otvorena preuređena ribarnica na Dolcu

ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - Novouređena ribarnica danas je otvorenana Dolcu čime je ujedno obilježena 75. obljetnica prvog organiziranogtrgovanja u Zagrebu koje je počelo još davne 1930.
ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - Novouređena ribarnica danas je otvorena na Dolcu čime je ujedno obilježena 75. obljetnica prvog organiziranog trgovanja u Zagrebu koje je počelo još davne 1930.

"Nakon 75 godina trgovanja, Zagreb je zaslužio da dobije novu ribarnicu", rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na maloj svečanosti prepustivši presijecanje vrpce i otvorenje ribarnice prodavačici Ani koja već 28 godina prodaje ribu na Dolcu.

Bandić je dodao da će ribarnica odsad imati i uslugu čišćenja ribe, pa će tako čišćenje kilograma ribe koštati 5 i 10 kuna, ovisno o veličini ribe.

Nakon dva mjeseca uređenja ribarnice, 22 tamošnja štanda dobila su novo ruho. Štandovi su obloženi mramorom, postavljeni su novi podovi, klimatizacija, ledomati, vitrine i tzv. zračne zavjese koje sprječavaju miješanje toplog i hladnog zraka, postavljene su garderobe za prodavače i uređeni sanitarni čvorovi. Mislilo se i na "umjetnički dojam" pa su tako zidovi ribarnice uređeni radovima Josipa Jugana s motivima mora i riba.

"Takvom ribarnicom može se podičiti malo koji grad u Europi", rekao je direktor zagrebačkih "Tržnica i veletržnica" Filip Borac i istaknuo da je u preuređenje uloženo oko 5,5 milijuna kuna. Napomenuo je da za to nisu uzeli ni kune kredita već su čitav iznos pokrili iz vlastitih sredstava. Pritom je zahvalio gradonačelniku Bandiću koji je, kako je rekao, omogućio da lanjska dobit tržnica od 3,2 milijuna kuna, ostane tom trgovačkom društvu.

Posjetitelji ribarnice jutros su se, uz zvuke dalmatinskih klapa, mogli počastiti školjkama i pečenim ribicama, a kupce i prodavače na Dolcu uživo su zabavljali "Zlatni dukati".

Među posjetiteljima nove ribarnice je bila i ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović te saborski zastupnici, predstavnici političkih stranaka, gradski čelnici i drugi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙