FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 9. rujna 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 9. rujna 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Hrvatska stranka prava (HSP) organizirala je danas okrugli stol "Utjecaj cijena nafte na hrvatsko gospodarstvo", a na kojemu je ocijenjeno da je vrijeme jeftine nafte i energije zauvijek prošlo te da se neće dugo održati Inina cijena od oko osam kuna za litru motornog benzina. Otvorivši skup, saborski zastupnik HSP-a Tonči Tadić rekao je kako je sadašnja cijena benzina rezultat vladine mjere, no da se ona može održati samo kraće vrijeme budući da pritisak svjetskih cijena pomiče tu, kako tvrdi, svojevoljno propisanu granicu, prema gore. Zato je potrebno provoditi mjere smanjenja energetske ovisnosti Hrvatske o uvozu, poticati uporabu alternativnih oblika energije te adekvatno riješiti pitanje zaliha nafte i naftnih rezervi, kazao je Tonči Tadić.

ZAGREB - Čelnici zagrebačke policije danas su upozorili da će "u korijenu sasjeći" sve pokušaje navijača da pokvare nedjeljni veliki derbi Dinama i Hajduka, jer kako, ističu, imaju najave nekih "morbidnih navijačkih ideja". "Imamo najave o nekim morbidnim idejama. To ćemo sasjeći u korijenu", kazao je danas zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Novak, ne pojašnjavajući o kakvim je prijetnjama riječ. Policija će stoga osobama poznatim po izazivanju nereda onemogućiti dolazak na utakmicu, koja bi se trebala odigrati na punom maksimirskom stadionu u nedjelju u 20,15 sati. Očekuje se dolazak 38 tisuća gledatelja, a za osiguranje utakmice i gradskih ulica bit će angažirano oko tisuću policajaca. Posebna jedinica interventne policije u Zagreb će doći s pripadnicima Torcide, kojih se na stadionu očekuje oko dvije tisuće.

KOPRIVNICA - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) poslala je pismeni prijedlog Hrvatskom saboru da se 18. studenoga proglasi spomen-danom u Republici Hrvatskoj, u spomen na hrvatske žrtve poginule, umrle i nestale za vrijeme Domovinskoga rata u Vukovaru, priopćeno je danas iz te udruge. "Vjerujemo da nije potrebno osobito isticati povijesnu ulogu i značaj junačke borbe branitelja iz ovoga kraja u obrani Republike Hrvatske, a na ovaj način primjereno i dostojanstveno odala bi se počast ovom gradu- junaku, koji je pretrpio najveće žrtve i razaranja tijekom srpske agresije, a koji je zapamćen i kao grad u kome se slomila suluda velikosrpska zamisao", ističe u priopćenju UBIUDR-a.

ZAGREB - Predsjedniku Upravnoga odbora Fundacije Ivana Meštrovića akademiku Vladimiru Markoviću uputio je Mate Meštrović, sin poznatoga hrvatskog kipara, otvoreno pismo u kojemu navodi da će zatražiti pravnim putem promjenu i aktualizaciju Zakona o Fundaciji Ivana Meštrovića (FIM). Po riječima Mate Meštovića njegov otac nije razmišljao o fundaciji, još manje sa sjedištem u Zagrebu. "U darovnom ugovoru stoji da će muzeji u Splitu i Zagrebu 'činiti samostalnu odijeljenu cjelinu', a ne 'radne jedinice' kako je to regulirano Zakonom o FIM-u, piše u pismu.

ZAGREB - Hrvatska udruga sindikata (HUS) izrazila je danas nezadovoljstvo smjernicama ekonomske fiskalne politike 2006. - 2007. godine, koje je Vlada predstavila na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća održanoj 7. rujna. Situacija u gospodarstvu je alarmantna s visokom stopom nezaposlenosti, visokim javnim dugom, raširenom korupcijom i organiziranim kriminalom uz nefunkcioniranje institucija sistema, ocjenjuje HUS u priopćenju. U takvim okolnostima predložene smjernice ne računaju s nikakvom promjenom razvojnog modela što znači da je Vlada zadovoljna postojećim stanjem, upozorava HUS.

GOSPIĆ - U povodu obilježavanje 12. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Medački džep" - kada su na današnji dan 1993. Hrvatska vojska i pripadnici MUP-a odbacili srpskog agresora koji je svakodnevno s okupiranog područja granatirao Gospić - za sve poginule u obrani Gospića služena je misa zahvalnica. Izaslanstva udruga iz Domovinskog rata, grada Gospića i Ličko-senjske županije, među kojima je bio i potpredsjednik Hrvatskog sabora Darko Milinović, položila su vijenac i zapalila svijeće na spomenik poginulim braniteljima i civilnim žrtvama u obrani Gospića.

ZAGREB - Novouređena ribarnica danas je otvorena na Dolcu čime je ujedno obilježena 75. obljetnica prvog organiziranog trgovanja u Zagrebu koje je počelo još davne 1930. "Nakon 75 godina trgovanja, Zagreb je zaslužio da dobije novu ribarnicu", rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na maloj svečanosti prepustivši presijecanje vrpce i otvorenje ribarnice prodavačici Ani koja već 28 godina prodaje ribu na Dolcu. Bandić je dodao da će ribarnica odsad imati i uslugu čišćenja ribe, pa će tako čišćenje kilograma ribe koštati 5 i 10 kuna. Direktor zagrebačkih "Tržnica i veletržnica" Filip Borac je istaknuo da je u preuređenje uloženo oko 5,5 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙