FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istraživanje: Sve više pretilih Tajlanđana

BANGKOK , 5. rujna 2005. (Hina/dpa) - Gotovo deset milijuna Tajlanđanaili 17 posto stanovnika pretilo je i prijeti im opasnost od bolestipoput dijabetesa, zatajenja bubreba ili srčanih bolesti, izvijestilisu službeni izvori u ponedjeljak.
BANGKOK , 5. rujna 2005. (Hina/dpa) - Gotovo deset milijuna Tajlanđana ili 17 posto stanovnika pretilo je i prijeti im opasnost od bolesti poput dijabetesa, zatajenja bubreba ili srčanih bolesti, izvijestili su službeni izvori u ponedjeljak.

Prema istraživanju što ga je provelo ministarstvo za javno zdravstvo, među osobama u životnoj dobi od 13 do 59 godina, težina 39 posto osoba obuhvaćenih istraživanjem bila je u granicama normale, a preostalih 61 posto bilo je ili pretilo ili neishranjeno.

Istraživanje je pokazalo da je broj pretilih žena dvostruko veći od broja muškaraca s previše kilograma, a zabilježen je velik porast pretilosti kod osoba u dobi između 40 i 49 godina u odnosu na rezultate istraživanja provedenog prije pet godina.

Kako bi se uhvatilo u koštac s prekomjernom težinom svojih stanovnika, ministarstvo namjerava pokrenuti kampanje kojima bi Tajlanđane potaknulo na redovito vježbanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙