FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WHO pesimističan glede ptičje gripe

UJEDINJENI NARODI, 15. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Virus ptičje gripemutirat će i postati zarazan za ljude i svijet nema vremena zagubljenje želi li spriječiti da bolest preraste u pandemiju, upozorioje u četvrtak čelnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).
UJEDINJENI NARODI, 15. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Virus ptičje gripe mutirat će i postati zarazan za ljude i svijet nema vremena za gubljenje želi li spriječiti da bolest preraste u pandemiju, upozorio je u četvrtak čelnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Lee Jong-wook, liječnik iz Južne Koreje, upozorenje je objavio u trenutku kada Sjedinjene Države pokušavaju okupiti države oko novog američkog plana za borbu protiv te bolesti, koja je u Aziji već usmrtila više od 60 ljudi, a nedavno se proširila na Rusiju i Europu.

"Ljudska gripa dolazi, to znamo, i nijedna vlada i čelnik ne mogu si dopustiti da budu zatečeni", rekao je Lee na novinskoj konferenciji u New Yorku.

"Kada pandemija započne, bit će jednostavo prekasno", upozorio je.

Američki predsjednik George W. Bush iznio je u srijedu u Ujedinjenim narodima plan prema kojem bi države i međunarodne agencije trebale udružiti sredstva i znanje radi borbe protiv ptičje gripe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙