FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pripremni odbor ocijenio uspješnim Dane Petra Šegedina

KORČULA, , 18. rujna 2005. (Hina) - Pripremni odbor 1. Dana PetraŠegedina, održanih od 16. do 18. rujna u Žrnovu i Korčuli, ocijenio jedanas kako je ta kulturno-znanstvena manifestacija, koja će seodržavati bijenalno, bila provedena vrlo uspješno.
KORČULA, , 18. rujna 2005. (Hina) - Pripremni odbor 1. Dana Petra Šegedina, održanih od 16. do 18. rujna u Žrnovu i Korčuli, ocijenio je danas kako je ta kulturno-znanstvena manifestacija, koja će se održavati bijenalno, bila provedena vrlo uspješno.

Na sastanku Pripremnog odbora Dana, održanom pod predsjedanjem korčulanskog gradonačelnika Mirka Duhovića, dogovoreno je da se do rujna iduće godine objaviti zbornik dokumenata o Danima Petra Šegedina. U njemu će biti tiskana i izlaganja sa znanstvenog skupa koji je, u sklopu Dana, bio posvećen zavičajnim i mediteranskim temama u djelu Petra Šegedina.

Zbornik će za tisak pripremiti akademik Dubravko Jelčić, koji je i vodio znanstveni skup.

On će u sklopu priprema za iduće Dane Petra Šegedina, godine 2007., pripremiti i naslov osnovne teme budućega znanstvenog skupa.

Dogovoreno je da se u međuvremenu pripremi i trajan model financiranja Dana Petra Šegedina na Korčuli, te da korčulanski dio Odbora Dana bude pokretač i inicijator kulturnih zbivanja na Korčuli.

Bilo je govora i o izdavanju Šegedinovih književnih djela. Predloženo je da se do izdavanja sabranih djela potakne izdavanje nekih njegovih romana, primjerice "Djece Božje" i knjiga pripovjedaka kojih nema na tržištu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙