FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba radova Petra Barišića "Objekti i skulpture"

ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - U povodu Otvorenog dana Pučkogotvorenog učilišta, u galeriji Bernardo Bernardi večeras je u Zagrebusvečano otvorena izložba radova Petra Barišića "Objekti i skulpture".
ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - U povodu Otvorenog dana Pučkog otvorenog učilišta, u galeriji Bernardo Bernardi večeras je u Zagrebu svečano otvorena izložba radova Petra Barišića "Objekti i skulpture".

Riječ je o tri integralna rada, "prostornih rešetki" načinjenih od finih bijelih drvenih letvica, na razmeđi arhitekture i kiparstva. Barišićeve strukture, njegove kocke i prostorne zavjese uvlače se u prostor i gutaju ga bez velike borbe, istaknula je autorica kataloga izložbe Iva Koerbler dodajući kako autor različitim načinima prostornog preslagivanja od nekoliko elemenata može dobiti velik broj novih skulptura, objekata i instalacija.

Autorovo precizno usitnjavanje volumenskih mikro-isječaka govori o potrebi istraživanja sve složenijih prostornih odnosa između djela i promatrača, čija percepcija umjetničkog djela nužno mora postati zahtjevnijom i angažiranijom, rekla je Koerbler. Dodala je kako se Barišićevi moduli savršeno uklapaju u sve teorijske postavke nove arhitekture.

Petar Barišić rođen je 1954. u Vrlici, a kiparstvo je diplomirao 1978. na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti (ALU). Osamdesetih godina prošlog stoljeća bio je suradnik Majstorske radionice Frane Kršinića, a od 2002. docent je na ALU. Samostalno je izlagao na četrdesetak izložbi, a sudjelovao je i na dvjestotinjak skupnih izložaba u zemlji i inozemstvu. Autor je brojnih izvedbenih spomenika i slobodnih skulptura, a djela mu se nalaze u brojnim muzejima, galerijama i privatnim zbirkama.

Izložba "Objekti i skulpture" može se razgledati do 23. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙