FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 16. rujna

ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događajaza petak, 16. rujna.
ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja za petak, 16. rujna.

ZAGREB - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt govorit će na tiskovnoj konferenciji o sudskoj upravi i uvedbi tehnologije u upravljanje sudskim spisima. Konferenciji će nazočiti i direktor IBM-a za Hrvatsku Ivan Vidaković. (Velika dvorana Gospodarske komore Zagreb, Draškovićeva 45, u 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu potpisivanja Ugovora o zajmu Svjetske banke u vrijednosti od 31 milijun eura. (Ministarstvo znanosti, Trg hrvatskih velikana 6, u 11,00 sati)

ZAGREB - Predsjednik Središnjega odbora HNS-a Radimir Čačić govorit će na tiskovnoj konferenciji o godišnjem izvješću Svjetske banke o uvjetima poslovanja. (Kneza Mislava 8, u 11 sati).

ZAGREB - Dopredsjednica u Hrvatskoj vladi i ministrica Jadranka Kosor potpisat će ugovore o dodjeli novčane potpore pojedinačnim poslovnim projektima s 15 poslodavaca koji će zapošljavati hrvatske branitelje. (Gradska četvrt Trešnjevka Sjever, Parka Stara Trešnjevka 2, u 13 sati).

VUKOVAR - Posljednji ispraćaj i pokop hrvatskoga branitelja iz Domovinskoga rata Ivana Šajatovića (1949.). Njegovi su posmrtni ostatci ekshumirani na farmi Lovas, a identificirani DNA metodom početkom lipnja ove godine na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu. (Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskoga rata u Vukovaru, u 13 sati).

OSIJEK - Osječki gradonačelnik Anto Đapić primit će u nastupni posjet madžarskoga generalnog konzula sa sjedištem u Osijeku Jozsefa Magyara. (Svečana vijećnica Gradskoga poglavarstva, Kuhačeva 9, u 11,30 sati).

VINKOVCI - Predsjednik Hrvatske vlade Ivo Sanader otvorit će 40. vinkovačke jeseni. Otvaranju će nazočiti i predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks. Ovogodišnje Vinkovačke jeseni kao manifestacija tradicijske kulture održavaju se od 9. do 18. rujna. U svečanom programu "Ajmo diko na veliko sijelo" sudjelovat će glumci, pjevači i tamburaški sastavi, članovi ansambla Lada i kulrturnoumjetnička društva iz Hrvatske i BiH koja njeguju izvorni hrvatski folklor. (Trg bana Josipa Šokčevića, u 20 sati).

ŽRNOVO/POSTRANA - Otvorenje kulturno-znanstvenoga skupa "Dani Petra Šegedina". Na trodnevnom skupu o Šegedinovu djelu govorit će akademici, sveučilišni profesori i književnici. Za trajanja skupa bit će postavljene spomen ploče na rodnu kuću Petra Šegedina (1909.-1998.) u Žrnovu i na kuću u Korčuli gdje je jedno vrijeme živio književnik Petar Šegedin. U književnosti se javio prije Drugoga svjetskog rata, a romanima "Djeca božja" (1946.) i "Osamljenici" (1947.) napravio je vlastitom poetikom otklon od tada prevladavajuće socrealističke književne norme. Poslije pada "Hrvatskoga proljeća" 1971. Šegedin izbiva iz zemlje, a nakon što mu je ponovno dopušteno objavljivanje 1980. ponovno književno djeluje. U književnosti primjenjuje egzistencijalistički model u kojem psihoanalitičkom i fenomenologijskom metodom obrađuje individualne sudbine ljudi. Petar Šegedin je bio je tajnik Matice hrvatske, predsjednik DHK i redoviti član HAZU. (Skup počinje u 17,30 otvaranjem spomen-ploče na rodnoj kući u Žrnovu na otoku Korčuli).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu potpisivanja Ugovora o zajmu Svjetske banke u vrijednosti od 31 milijun eura. (Ministarstvo znanosti, Trg hrvatskih velikana 6, u 11,00 sati).

Dežurni urednici na desku:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Damir Margetić

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙