FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvace dobile dječji vrtić

HRVACE, 18. rujna 2005. (Hina) - U sklopu današnje proslave Danaopćine Hrvace i blagdana Gospe žalosne nebeske, zaštitnice togamjesta, predan je na uporabu novosagrađeni dječji vrtić kojeg jeblagoslovio splitsko-makarski nadbiskup msgr. Marin Barišić.
HRVACE, 18. rujna 2005. (Hina) - U sklopu današnje proslave Dana općine Hrvace i blagdana Gospe žalosne nebeske, zaštitnice toga mjesta, predan je na uporabu novosagrađeni dječji vrtić kojeg je blagoslovio splitsko-makarski nadbiskup msgr. Marin Barišić.

U gradnju i opremanje toga predškolskog objekta, prvog u Hrvacama, uloženo je nešto manje od 2 milijuna kuna, a u početku će vrtić pohađati 60-oro djece.

Načelnik općine Hrvace Dinko Bošnjak na svečanoj sjednici Općinskog vijeća govorio je o dosadašnjim rezultatima, posebno u izgradnji objekata komunalne infrastrukture, kao preduvjeta i za razvoj gospodarstva, te naglasio kako je infrastuktura u potpunosti riješena, a u gospodarstvu je zaposleno oko 300 Hrvačana.

U tijeku su radovi na opremanju gospodarske zone u Hrvacama za čije korištenje već ima ponuda investitora, kazao je Bošnjak koji je potom uručio ovogodišnje nagrade općine Hrvace.

Dobili su ih Osnovna škola "Dinko Šimunović" iz Hrvaca, Zavod za prostorno planiranje Županije splitsko-dalmatinske, te Hrvačanin Ivan Zorica, dugogodišnji alkar i alajčauš koji se ovog ljeta, zbog navršenih godina, zadnji put natjecao na Sinjskoj alci.

U vjerskom dijelu programa današnje proslave i blagdana Gospe žalosne nebeske u Hrvacama procesiju i svečanu svetu misu predvodio je splitsko-makarski nadbiskup msgr. Marin Barišić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙