FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prva sjednica Dječjeg sabora znanja 1. listopada u Saboru

ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Na Dan borbe protiv neznanja 1.listopada u Hrvatskom saboru održat će se prva sjednica Dječjeg saboraznanja na kojoj će izlagati predsjednik osnovnoškolaca Drago Braić,te župani i županice osnovnoškolaca, izabrani u sklopu HTV-ova kvizaznanja "Učilica".
ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Na Dan borbe protiv neznanja 1. listopada u Hrvatskom saboru održat će se prva sjednica Dječjeg sabora znanja na kojoj će izlagati predsjednik osnovnoškolaca Drago Braić, te župani i županice osnovnoškolaca, izabrani u sklopu HTV-ova kviza znanja "Učilica".

Kako su priopćili voditelji projekta Učilice, koji tehnički realizira tvrtka Markotel, 21 župan i županica, te predsjednik osnovnoškolaca izabrani su isključivo na temelju znanja osnovnoškolskog gradiva.

Na prvom Dječjem saboru znanja, koji organizira nevladina udruga "Otok znanja", bit će predstavljena inicijativa za osnivanje europskog Dječjeg parlamenta znanja (The Children's Parlament of Knowledge - CPOK), a pozvani su i brojni uglednici iz javnog i političkog života, predstavnici diplomatskog zbora te međunarodnih institucija.

Poruke malih župana, u kojima će oni upozoriti na svakodnevne probleme koji ih tište u njihovim županijama, moći će se vidjeti u i na četvrtom izdanju CD Učilice "Bitka za zamišljenu zemlju Znaniju" za školsku godinu 2005./06.

Na prvom dječjem saboru znanja sudjelovat će Luka Jurković, Luka Galić, Antonia Klinac, Bruno Opuhač, Ivan Grabić, Eduard Delić, Dino Lenger, Josip Glibušić, Sara Marija Lovrenović, Filip Šinko, Kristijan Japarić, Saša Smrk, Fabijan Hrnčić, Tomislav Kovačić, Nera Tortić, Mateja Ribičić, Nikolina Janči, Miljenko Pisk, Luka Pulić, Luca Puniš i Nikola Dragičević.

U sklopu obilježavanja Dana borbe protiv neznanja 1. listopada objavljena je i knjižica sociologa znanja Darka Polšeka "Otvorena deklaracija o neznanju", koja je napisana na inicijativu autora ideje i koncepta projekta Učilice i direktora tvrtke Markotel Željka Markote, te članova Savjeta Učilice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙