FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

OSIJEK - Šezdesetsedmogodišnji Osječanin teško je sinoć ozlijedio policijskog službenika 1. osječke policijske postaje, nakon čega je silom priveden, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava. Sinoć oko 20,30 sati, nakon dojave da 67-godišnji muškarac u zapadnom predgrađu narušava javni red i mir, na dojavljenu adresu došli su policajci. Nasilnik je jednoga od njih napao nožem, a zatim ga je udario metalnom šipkom po glavi. Ozlijeđeni policajac prevezen je u osječku Kliničku bolnicu, gdje mu je utvrđena teška ozljeda glave pa je zadržan na liječenju. Napadač je zadobio lakšu ozljedu.

ZAGREB - U zagrebačke dječje vrtiće ovih je dana krenulo tridesetak tisuća djece predškolske dobi, dok je na listama čekanja ostalo njih 1313, izjavila je načelnica u Odjelu za predškolski odgoj Ministarstva, znanosti obrazovanja i športa Marija Ivanković. U 55 gradskih vrtića krenulo je 26.623 djece i u 34 privatna dječja vrtića krenulo je 3000 djece. U program predškole planira se uključiti oko 1500 šestogodišnjaka. Osim velikog broja mališana na listama čekanja, problem je i prijevoz 668 djece, koja se svakodnevno voze iz jednog u drugi dio grada.

MARINCI - Biskup đakovački i srijemski msgr. Marin Srakić posvetio je danas u povratničkom mjestu Marincima, na vinkovačkom području, obnovljenu crkvu Male Gospe. Crkva je sagrađena na temeljima crkve iz 1855., minirane i srušene tijekom Domovinskog rata i okupacije Marinaca. Temeljni kamen za crkvu Male Gospe blagoslovio je papa Ivan Pavao II. tijekom pastoralnog posjeta Osijeku, u lipnju 2003. Po riječima nuštarskog župnika Slavka Vranjkovića, u obnovu crkve Male Gospe u Marincima hrvatska država, Biskupija đakovačka i srijemska te vjernici i donatori uložili su oko 900.000 kuna.

ZAGREB - Zagrebačkim ulicama od jutros vozi novi niskopodni tramvaj, drugi u nizu od ukupno 70 planiranih u nekoliko idućih godina. Novi tramvaj danas je na probnoj vožnji, a od sutra će voziti na liniji broj 11. U popularnu 'jedanaesticu' na Remizi u 6,30 sati prvi je sjeo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Niskopodni tramvaji, bez stepenica, posebno su prilagođeni i pogodni za osobe s poteškoćama u kretanju, za roditelje s malom djecom u kolicima i druge. Osim toga, tramvaj ima potpuno klimatiziran vozački i putnički prostor te video nadzor, a u tramvaju ima mjesta za 202 putnika od čega je 48 sjedećih mjesta.

ZAGREB - U hrvatskom su Jadranu u prvih sedam mjeseci ove godine ukupno ostvarena 222 kružna putovanja stranih brodova, što je 24 posto više nego u istim mjesecima prošle godine, a na tim je brodovima bilo 26 posto više putnika ili njih 244.270, objavio je Državni zavod za statistiku. Putnici koji su na taj način ušli u Hrvatsku ukupno su ostvarili 330 dana boravka, što je 45,4 posto više nego u sedam mjeseci 2004. Prosječno su u Hrvatskoj boravili jedan dan, dok je prosječno na tim brodovima bilo 1.100 putnika. S obzirom na luke u koje su strani brodovi ušli prvi put u hrvatsko teritorijalno more većina od ukupnih sedmomjesečnih putovanja kružnih brodova u Hrvatskoj ili 213 ostvarena je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙