FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Na listama čekanja za vrtiće ostalo 1313 djece

ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - U zagrebačke dječje vrtiće ovih je danakrenulo tridesetak tisuća djece predškolske dobi, dok je na listamačekanja ostalo njih 1313, izjavila je načelnica u Odjelu zapredškolski odgoj Ministarstva, znanosti obrazovanja i športa MarijaIvanković.
ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - U zagrebačke dječje vrtiće ovih je dana krenulo tridesetak tisuća djece predškolske dobi, dok je na listama čekanja ostalo njih 1313, izjavila je načelnica u Odjelu za predškolski odgoj Ministarstva, znanosti obrazovanja i športa Marija Ivanković.

U 55 gradskih vrtića krenulo je 26.623 djece i u 34 privatna dječja vrtića krenulo je 3000 djece. U program predškole planira se uključiti oko 1500 šestogodišnjaka.

Osim velikog broja mališana na listama čekanja, problem je i prijevoz 668 djece, koja se svakodnevno voze iz jednog u drugi dio grada. Tako se sedam odgojnih skupina mališana iz dječjeg vrtića Jarun prevozi u objekt na Rudeškoj bb.

Iz dječjeg vrtića Špansko tri se odgojne skupine prevoze u vrtić Bajku, a tri u dječji vrtić Vrapče. Iz dječjeg vrtića Remetinec četiri se odgojne skupine prevoze u dječji vrtić Utrine. Iz vrtića u Sesvetama dvije se odgojne skupine prevoze u dječji vrtić Milana Sachsa. Iz vrtića Leptir dvije odgojne skupine djeca prevoze se u dječji vrtić Zrno, a iz Malešnice pet skupina ide svakodnevno u Vrapče.

Najteža je situacija glede smještajnih kapaciteta na području Dubrave, Sesveta, Španskog i Malešnice, a da bi se zadovoljile sve potrebe trebalo bi sagraditi još najmanje deset vrtića u koje bi se smjestilo po 300 zagrebačkih mališana, istaknula je Ivanković.

Upravo je dovršena izgradnja novog objekta u Malešnici, dok se objekt na Jarunu gradi, a u planu je i izgradnja vrtića na Laništu, te zamjenskog vrtićkog objekta u Selčini, istaknula je Ivanković, dodajući kako bi u Ministarstvu željeli da se gradi, a ne samo planira, jer sredstava namijenjenih djeci predškolske dobi u proračunu Grada Zagreba zasigurno ima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙