FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi Dječji sabor znanja 1. listopada u Zagrebu

ZAGREB, 10. rujna 2005. (Hina) - Prvi Dječji sabor znanja održat će seu Maloj vijećnici Hrvatskog sabora 1. listopada, na Dan borbe protivneznanja, najavili su danas autori projekta "Učilica - igrom doznanja".
ZAGREB, 10. rujna 2005. (Hina) - Prvi Dječji sabor znanja održat će se u Maloj vijećnici Hrvatskog sabora 1. listopada, na Dan borbe protiv neznanja, najavili su danas autori projekta "Učilica - igrom do znanja".

Uz visoko pokroviteljstvo predsjednika Republike Stjepana Mesića i Grada Zagreba, te uz potporu Hrvatskog sabora, prvi Dječji sabor znanja organizira "Učilica" uz pomoć neprofitne ustanove za promidžbu znanja i stvaralaštva, "Otok znanja".

Članovi prvoga Dječjeg sabora znanja izabrani su u protekloj školskoj godini, 2004./05. u sklopu dva posebna kviza (za predsjednika osnovnoškolaca i za župane osnovnoškolce) što su se održavali u sklopu emisije HTV-a "Učilica", a čiji je autor tvrtka Markot.tel iz Zagreba.

Svih dvadeset i dvoje članova Dječjeg sabora znanja (predsjednik osnovnoškolaca kao predsjedatelj, te 21 "župan i županica osnovnoškolaca") izabrani su jer su pokazali sjajno znanje iz osnovnoškolskog gradiva, ali i zbog činjenice da poznaju najviše onih koji najviše znaju, i koji su im nesebično podarili svoje znanje tj. glasove uspješnim odgovorima na kviz pitanja (koncept tzv. umreženog znanja).

Mali župani će tijekom rujna - Mjeseca borbe protiv neznanja - zajedno sa svojim mentorima (nastavnicima) u svojoj školi, mjestu i županiji provesti određene aktivnosti kako bi promicali znanje i humane vrednote.

Također "mladi župani i županice" trebali bi se susresti i s pravim županima, gradonačelnicima ili načelnicima općina s kojima će razgovarati o svemu što, prema njihovom mišljenju, najviše tišti, ali i čini sretnima, hrvatske osnovnoškolce.

O svemu tome izvijestit će na Dječjem saboru znanja 1. listopada.

Izbori za Dječji sabor znanja dio su velike društvene akcije pod nazivom "Borba protiv neznanja", koju je pokrenula Učilica 2003. godine. Njena je svrha potaknuti kreativnost, različite oblike znanja i ukloniti izvore neznanja kako bi stanovnici Hrvatske, a posebno oni mlađe generacije, što brže i lakše dostigli svjetsku razinu obrazovanosti.

Projekt "Učilica - igrom do znanja", koji se izvodi u skladu s planom i programom Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa RH, počeo se razvijati 1998. godine. Danas se istodobno provodi na tri razine: televizijske emisije na HRT-u "Učilica", CD ROM "Učilica" i "Web Učilica".

No, već iduće godine taj će projekt dobiti i četvrtu sastavnicu - u pripremi je i tzv. Mala Učilica, koja će biti namijenjena predškolskoj djeci.

Detaljnije informacije o projektu "Učilica - igrom do znanja" mogu se naći na web adresi www.ucilica.tv .

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙