FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Queer Zagreb od 7. do 11. rujna

ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Treći kulturni "Queer Zagreb", festivalkoji propituje heteronormativnost i tradicionalne odnose strogihrodnih podjela, održat će se od 7. do 11. rujna, a bit će posvećenheteronormativnosti djetinjstva, najavljeno je na današnjojkonferenciji za novinare.
ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Treći kulturni "Queer Zagreb", festival koji propituje heteronormativnost i tradicionalne odnose strogih rodnih podjela, održat će se od 7. do 11. rujna, a bit će posvećen heteronormativnosti djetinjstva, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Ističući osjetljivost ovogodišnje tematike, programski voditelj Zvonimir Dobrović naglasio je potrebu da roditelji, vrtići i škole prihvate vrijednost različitosti, kako bi queer djeca imala podršku i razumijevanje.

Ovogodišnji festival ugostit će stotinjak umjetnika iz Hrvatske i inozemstva, a bit će otvoren japanskom predstavom Takaoa Kawaguchia "D.D.D.", što je na japanskom onomatopejski izraz za pulsiranje srca.

Organizatori najavljuju i projekt Mini Teatra i Ivice Buljana, antibajku "Snjeguljica", koja počinje tamo gdje Snjeguljica završava.

Tijekom vikenda na programu će biti dječje predstave koje propituju kako se djeci predstavljaju različitosti, a bit će predstavljena i knjiga Queer bajki.

U sklopu filmskog programa bit će prikazano 16 filmova, među kojima su "Otac i sin" Aleksandra Sokurova te "Nitko ne zna" Hirokazua Koreeda, a organizatori posebno zanimljivim drže i selekciju japanskih animacija.

U Profilu Megastoreu održat će se Sajam lezbijske književnosti, a u galeriji Nova najavljena je izložba Heteronormativnost djetinjstva. Također s tom tematikom bit će održana i konferencija u Goethe Institutu.

Na poziv da se svojim izlaganjima uključe u rad konferencije iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, kao i od dječje pravobraniteljice Ljubice Matijević Vrsaljko, dobili smo ispriku kako u to vrijeme nitko od njih nije u gradu, istaknuo je Dobrović.

Festival organizira udruga Domino, a stajat će pola milijuna kuna, od kojih je Ministarstvo kulture dodijelilo svega 20 tisuća kuna, dok je najveći dio dao Grad Zagreb i švedska zaklada Olof Palme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙