FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Inicijativni odbor HDSSB-a osnovao povjerenstvo za tekst Programske deklaracije

OSIJEK,17. rujna 2005.(Hina) - Inicijativni odbor Udruge građanaHrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje danas je osnovaoPovjerenstvo za izradbu konačnog teksta Programske deklaracije, kojaće biti prihvaćena na osnivačkoj Skupštini HDSSB-a, najavljenoj za 8.listopada.
OSIJEK,17. rujna 2005.(Hina) - Inicijativni odbor Udruge građana Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje danas je osnovao Povjerenstvo za izradbu konačnog teksta Programske deklaracije, koja će biti prihvaćena na osnivačkoj Skupštini HDSSB-a, najavljenoj za 8. listopada.

U Povjerenstvu su, uz ostale, sveučilišni profesori osječkog Sveučilišta J.J. Strossmayera, Nedjeljko Bosanac, Damir Klasiček i Andrija Zdravčević, koji su istaknuli kako je osnovni cilj uskladiti Programsku deklaraciju s Ustavom RH i svim pozitivnim propisima Republike Hrvatske.

"U njoj nema govora o autonomaštvu, već je cilj HDSSB-a kroz ravnomjeran razvoj svih hrvatskih krajeva - i to gospodarski, socijalni i politički - osnažiti domovinu Hrvatsku", kazao je predsjednik Inicijativnog odbora HDSSB-a Branimir Glavaš.

Dodao je "kako predloženi regionalni ustroj predviđa načelo regionalnosti koje su kao pozitivan model već davno prepoznale razvijene zapadne zemlje".

Osječki sveučilišni profesori istaknuli su ideju da niti jedan slavonsko-baranjski grad nije favoriziran kao centar, već, primjerice, Osijek treba razvijati kao sveučilišni grad, Slavonski Brod kao grad s bogatom tradicijom metalske industrije, Požegu kao povijesni i politički grad.

Buduća Udruga građana HDSSB radit će na načelima demokratičnosti, socijalne pravde i humanosti, gospodarskog razvitka i kulturnog identiteta, rekao je Glavaš.

Inicijatijativni odbor Udruge građana Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje ima sto članova, a, kako je kazao Glavaš, "riječ je o građanskoj, civilnoj udruzi čiji je cilj boljitak svih građana Slavonije i Baranje". Također je pozvao građane Slavonije i Baranje da "svatko na svoj način da doprinos boljoj budućnosti kraja u kojem se", kako je kazao, danas teško živi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙