FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ESB otvorila poslovnicu u Vinkovcima

VINKOVCI, , 15. rujna 2005. (Hina) - Erste i Steiermarkische banka(ESB) u prvih je osam mjeseci ove godine odobrila građanima više od44.000 različitih vrsta kredita, u ukupnom iznosu od 2,89 milijardikuna, što je porast od 83 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje,istaknuto je danas prigodom otvaranja filijale i Profitnog centra uVinkovcima.
VINKOVCI, , 15. rujna 2005. (Hina) - Erste i Steiermarkische banka (ESB) u prvih je osam mjeseci ove godine odobrila građanima više od 44.000 različitih vrsta kredita, u ukupnom iznosu od 2,89 milijardi kuna, što je porast od 83 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, istaknuto je danas prigodom otvaranja filijale i Profitnog centra u Vinkovcima.

Od ukupnog broja, odobreno je gotovo 35.000 gotovinskih kredita u iznosu od 1,75 milijardi kuna, dok je stambenih kredita odobreno gotovo 3.200 u ukupnom iznosu otprilike 731 milijun kuna. Ukupan broj gotovinskih kredita porastao je više od 91 posto, a ukupan broj stambenih kredita 90 posto u odnosu na isto vrijeme lani.

U odobrenim stambenim kreditima u prvih osam mjeseci ove godine najveći udio od 31 posto, ima regija Zapad, koja obuhvaća područje Zagreba i Zagrebačke županije, a zatim slijedi regija Istok, sa 26 posto, koja obuhvaća područje Slavonije, sjeverozapadne Hrvatske, te Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije. Na područje Primorsko-goranske županije otpada 21 posto, na području Istre 14 posto, te preostalih osam posto na područje Dalmacije.

Direktorica Filijale Vinkovci Zrinka Jurić povodom svečanog otvorenja vinkovačke filijale ESB-a uručila je predsjednici Udruge za pomoć osobama s invaliditetom Vinkovci Kristinki Matičić ček na 20.000 kuna.

Filijalu i Profitni centar Erste banke u Vinkovcima otvorio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, rekavši kako od te banke očekuje da prati razvoj vinkovačkoga gospodarstva, te budu dobra konkurencija drugim bankama koje djeluju u Vinkovcima.

Bilanca ESB-a na dan 30. lipnja, kako je rečeno, iznosila je 25,31 milijardu kuna, a Banka je u prvoj polovici 2005. godine ostvarila netto dobit od 169 milijuna kuna. Krediti klijentima na isti dan iznosili su 15,61 milijardu kuna, što je rast 18 posto u odnosu na kraj 2004. godine, navode iz ESB-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙