FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uskoro trajekt između Vukovara i Bača?

NOVI SAD, 24. kolovoza 2005.(Hina) - Malogranični prijelaz trajektom naDunavu između Vukovara i Bača u SCG mogao bi biti otvoren 25.listopada, najavio je u srijedu agenciji Beta predsjednik općine BačTomislav Bogunović.
NOVI SAD, 24. kolovoza 2005.(Hina) - Malogranični prijelaz trajektom na Dunavu između Vukovara i Bača u SCG mogao bi biti otvoren 25. listopada, najavio je u srijedu agenciji Beta predsjednik općine Bač Tomislav Bogunović.

"U završnom smo postupku dobijanja dozvola od mjerodavnih ministarstava i do 25. listopada se nadamo ponovnom otvaranju tog malograničnog prijelaza", rekao je Bogunović.

Ocijenio je također da će to za vojvođansku općinu Bač predstavljati znak obnavljanja normalnog života i dobrosusjedskih odnosa.

"Više nećemo morati putovati okolo nekih 80 kilometara kako bi stigli do Vukovara, nego ćemo trajektom taj put znatno skratiti, što će omogućiti daleko brži protok ljudi, robe i poljoprivrednih proizvoda", istaknuo je Bogunović.

Po njegovim riječima taj će malogranični prijelaz omogućiti da se roba iz Bača i okoline pojavi na tržnici u Vukovaru, a ljudima iz Vukovara i okolice da obrađuju zemlju koja im je ostala na bačkoj strani Dunava, i obratno.

Cijeli je projekat oživljavanja tog prijelaza podržala nizozemska vlada, koja će osigurati i trajekt.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙