FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: izložba skulptura Marijana Kockovića

DUBROVNIK, 16. rujna 2005. (Hina) - U Hotelu Excelsior u Dubrovnikuvečeras je otvorena izložba skulptura poznatog hrvatskog kiparaMarijana Kockovića, čija djela nakon njegove smrti 1991. godine nisuizlagana javnosti.
DUBROVNIK, 16. rujna 2005. (Hina) - U Hotelu Excelsior u Dubrovniku večeras je otvorena izložba skulptura poznatog hrvatskog kipara Marijana Kockovića, čija djela nakon njegove smrti 1991. godine nisu izlagana javnosti.

Na izložbi pod nazivom "Odavde do vječnosti" predstavljeno je devet mramornih skulptura nastalih u periodu od 1970. do 1985., najplodnijem razdoblju umjetnikova djelovanja.

Marijan Kocković (1923.-1991.) rođen je u Zagrebu, a Akademiju je završio u Ljubljani. Od 1953. do 1966. godine radi kao profesor kiparstva u Sarajevu, a od 1966. do smrti stalno živi i radi u Dubrovniku.

Izlagao je na preko 100 samostalnih i skupnih izložbi diljem svijeta, preko SAD-a, Kanade, Japana, Europe... Autor je preko 300 skulptura u bronci i mramoru, a njegova djela krase brojne hotele, banke i druge javne ustanove u cijelome svijetu.

Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja. Naziv izložbe "Odavde do vječnosti" uzet je iz jednog od umjetnikovih stvaralačkih faza i predstavlja njegovo viđenje portreta i tijela žene kao neiscrpnog izvora inspiracije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙