FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospić: Vijenci na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama

GOSPIĆ, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Izaslanstvo grada u kojem je bio ipotpredsjednik Hrvatskog sabora Darko Milinović, predstavniciLičko-senjske županije te udruga iz Domovinskog rata položili sujutros u središtu Gospića vijence i zapalila svijeće na spomenikpoginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog.
GOSPIĆ, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Izaslanstvo grada u kojem je bio i potpredsjednik Hrvatskog sabora Darko Milinović, predstavnici Ličko-senjske županije te udruga iz Domovinskog rata položili su jutros u središtu Gospića vijence i zapalila svijeće na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog.

Na današnji dan prije 14 godina u večernjim satima pripadnici bivše JNA i srpskih paravojnih postrojba topničkim granatama iz jasikovačke vojarne napali su Bilaj, a 30. kolovoza u jedan sat poslije ponoći Gospić.

"Odajemo počast svima koji su dali život za obranu grada i Domovine, i svim braniteljima koji su u tom trenutku stali u obranu od napada srbo-četničkog agresora. Zahvaljujući njima uspjeli smo obraniti Gospić, a veličanstvenim vojno-redarstvenim akcijama Bljesak i Oluja uspostaviti slobodnu i neovisnu hrvatsku državu", izjavio je u prigodi polaganja vijenaca gospićki gradonačelnik Milan Kolić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙