FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska zabranila tiskanje novih izdanja Mein Kampfa

ANKARA, 13. rujna 2005. (Hina/dpa) - Turska je vlada odbila zahtjevizdavača za tiskanjem novih izdanja Hitlerove autobiografije "MeinKampf" nakon što se ta knjiga, napisana prije Drugog svjetskog rata,početkom godine pojavila na popisu bestsellera u zemlji.
ANKARA, 13. rujna 2005. (Hina/dpa) - Turska je vlada odbila zahtjev izdavača za tiskanjem novih izdanja Hitlerove autobiografije "Mein Kampf" nakon što se ta knjiga, napisana prije Drugog svjetskog rata, početkom godine pojavila na popisu bestsellera u zemlji.

Turski list Radikal izvijestio je da je tursko ministarstvo kulture i turizma odbilo izdati odobrenje dvjema izdavačkim kućama koje su zatražile odobrenje za ponovnim tiskanjem sporne knjige.

Radikal nagađa da bi razlog zabrani tiskanja novog izdanja knjige mogao biti pritisak njemačke države Bavarske koja posjeduje autorska prava za sva izdanja knjige osim za ona na engleskom i nizozemskom.

Primjerci prvog turskog izdanja Mein Kampfa još uvijek se nalaze u izlozima turskih knjižara. Kada se pojavila u prodaji u Turskoj, knjiga je bila jedna od najbolje prodavanih, što je šokiralo javnost, no turski analitičari vjeruju da je razlog tomu moglo biti jačanje nacionalizma i antiameričkih osjećaja među stanovništvom od početka američke invazije na Irak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙