FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beč: Ponovno otvorena antikna zbirka Muzeja povijesti umjetnosti

BEČ, 6. rujna 2005. (Hina) - Ponovno je otvorena obnovljena antiknazbirka bečkoga Muzeja povijesti umjetnosti (Kunst HistorischesMuseum), jedna od najpoznatijih zbirka te vrste u svijetu, kojaobuhvaća izloške od brončanoga doba do kasnoga srednjeg vijeka.
BEČ, 6. rujna 2005. (Hina) - Ponovno je otvorena obnovljena antikna zbirka bečkoga Muzeja povijesti umjetnosti (Kunst Historisches Museum), jedna od najpoznatijih zbirka te vrste u svijetu, koja obuhvaća izloške od brončanoga doba do kasnoga srednjeg vijeka.

Obnoviteljski su radovi trajali četiri godine, izložbeni prostor od 1452 četvorna metra najviše je kvalitete, a sastoji se od devet dvorana i sedam kabineta te vitrina s oko 2500 izložaka iz grčke i rimske antike - skulpture, terakote, vaze, nakit, medaljoni, reljefi, među kojima su Aristotelova i glava Julija Cezara i t.d.

"Izložba je pogled u prošlost i pregled povijesti umjetnosti stare Grčke i Rima, što je osnova kulture i filozofije", rekao je sinoć u prigodi otvorenja izložbe ravnatelj Muzeja povijesti umjetnosti Wilfried Seipel. Dodao je kako antika živi i u naše vrijeme u tome muzeju u Beču, u kojem se isprepleće povijest i sadašnjost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙