FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjeverna Irska: Deset policajaca ranjeno u neredima

BELFAST, 13. rujna 2005. (Hina/AFP) - Deset policajaca ranjeno je utrećoj uzastopnoj noći obilježenoj neredima u protestantskimuporištima Sjeverne Irske, iako se činilo da je intenzitet sukobaoslabio od vikenda, objavila je u utorak policija.
BELFAST, 13. rujna 2005. (Hina/AFP) - Deset policajaca ranjeno je u trećoj uzastopnoj noći obilježenoj neredima u protestantskim uporištima Sjeverne Irske, iako se činilo da je intenzitet sukoba oslabio od vikenda, objavila je u utorak policija.

Nasilni lojalisti odani britanskoj kruni izražavaju na ulici svoje neslaganje sa subotnjom odlukom o zabrani marša Oranskoga reda kroz katoličke četvrti.

U ponedjeljak navečer stotine mladih protestanata gađali su policiju Molotovljevim koktelima u područjima sjeverno i zapadno od Belfasta.

Policija i vojska uzvratile su vodenim topovima, ali nisu pucali ni plastičnim ni pravim mecima kao za vikend.

Na mjestu glavnih sukoba u ulici Cambric u Belfastu uhićeno je 19 osoba. Ulice su pune ostataka izgorjelih vozila.

Šef sjevernoirske policije Hugh Orde opisao je to nasilje kao "najgore u Velikoj Britaniji zadnjih godina" i dodao kako su ga organizirale naoružane lojalističke skupine. Od subote ranjeno je 60 policajaca i nepoznat broj civila, neki od njih teško.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙