FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

London objavio nove mjere za borbu protiv terorizma

LONDON, 24. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Britanski ministar unutarnjihposlova Charles Clarke objavio je u srijedu ujutro iscrpnu listu"neprihvatljivog ponašanja" kojom se opravdava protjerivanje ilizabrana boravka na britanskom teritoriju autorima takvog ponašanja,što je mjera namijenjena djelotvornijoj borbi protiv terorizma.
LONDON, 24. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Britanski ministar unutarnjih poslova Charles Clarke objavio je u srijedu ujutro iscrpnu listu "neprihvatljivog ponašanja" kojom se opravdava protjerivanje ili zabrana boravka na britanskom teritoriju autorima takvog ponašanja, što je mjera namijenjena djelotvornijoj borbi protiv terorizma.

"Teroristička prijetnja u Velikoj Britaniji ostaje stvarna i znatna i normalno da vlada učini sve moguće kako bi se nosila s takvom prijetnjom", istaknuo je tajnik ministarstva unutarnjih poslova u priopćenju.

Lista "neprihvatljivog ponašanja u Velikoj Britaniji" obuhvaća činjenicu da netko "pothranjuje, opravdava ili glorificira terorističko nasilje", "nastoji izazvati terorističke napade" ili "pothranjivati mržnju koja bi mogla dovesti do nasilja među različitim zajednicama u Velikoj Britaniji", ističe se u priopćenju.

Charles Clarke je istaknuo da namjera vlade nije "ugušiti slobodu izričaja ili legitimnu raspravu o vjeroispovijestima ili drugim temama".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙