FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Belfast: Sukob policije i demonstranata

BELFAST, 10. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Tri su sjevernoirskapolicajca ozlijeđena kada se policija u subotu u Belfastu sukobila sprotestantskim demonstrantima koji su bacali dimne bombe, molotovljevekoktele i cigle nakon mimohoda pripadnika Oranskog reda koji jeprolazio kroz katolički dio grada.
BELFAST, 10. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Tri su sjevernoirska policajca ozlijeđena kada se policija u subotu u Belfastu sukobila s protestantskim demonstrantima koji su bacali dimne bombe, molotovljeve koktele i cigle nakon mimohoda pripadnika Oranskog reda koji je prolazio kroz katolički dio grada.

Teško naoružana specijalna policija koristila se vodenim topovima i gumenim palicama kako bi rastjerala razbješnjele demonstrante u zapadnom dijelu Belfasta, dok su se policajci sukobili s bijesnom masom u sjevernom i istočnom dijelu grada.

Pripadnike Oranskog reda razbjesnila je odluka donesena početkom tjedna da ne smiju prolaziti kroz Springfield Road zbog protivljenja stanara tog područja.

Protestanti ovim mimohodom obilježavaju poraz katoličkog kralja Jamesa II od protestanskog vladara Vilijama Oranskog u 17. stoljeću

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙