FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZV: poslovno savjetovanje o upravljanju kvalitetom

ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Prihvaćanje sustava kvalitete uvrijeme globalizacije i sve veće konkurencije na tržištima postajeuvjet bez kojeg se ne može opstati na bilo kojem tržištu, pa je inužan uvjet za povećanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, smatraprofesor zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Tonći Lazibat.
ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Prihvaćanje sustava kvalitete u vrijeme globalizacije i sve veće konkurencije na tržištima postaje uvjet bez kojeg se ne može opstati na bilo kojem tržištu, pa je i nužan uvjet za povećanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, smatra profesor zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Tonći Lazibat.

Govoreći na današnjem poslovnom savjetovanju "Upravljanje kvalitetom - nova poslovna orijentacija", održanom u sklopu 81. Jesenskog međunarodnog Zagrebačkog velesajma (JMZV) , Lazibat je podsjetio kako je kvaliteta kao znanstvena kategorija zaživjela još sredinom prošlog stoljeća, a na značaju je dobila 1987. godine, donošenjem niza ISO normi, kao međunarodnih pravila kvalitete.

U Hrvatskoj je prvi ISO 9000 certifikat izdan 1993. godine, a nužnost konkuriranja na inozemnim tržištima potaknula je sve veći broj poduzetnika na uvođenje sustava kvalitete.

Sve većim otvaranjem hrvatskog tržišta niti jedna grana hrvatskog gospodarstva neće moći izbjeći prihvaćanje tih standarda, što će posebice biti značajno u snalaženju na zajedničkom, europskom tržištu, ocijenio je.

Lazibat je kazao i kako se to ne odnosi samo na gospodarstvo, već i na većinu ostalih aspekata društvenog djelovanja, poput javne uprave i obrazovanja.

Cilj savjetovanja bio je prenijeti potrebna znanja za osnivanje, izgradnju i analizu sustava za upravljanje kvalitetom, kao vrhunskom poslovnom orijentacijom, a u njegovu su radu sudjelovali poduzetnici te predstavnici državnih institucija i lokalnih samouprava.

Predavači sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta okupljenima su predstavili tzv. Sustavno-procesno-modelski pristup ispunjavanju standarda serije ISO, kojem je cilj kontinuirano i samostalno podizanje kvalitete institucije, poslovnih procesa i konačnog proizvoda na razinu svjetskih standarda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙