FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sajam u Gudovcu najuspješniji do sada

ZAGREB, 5. rujna 2005. (Hina) - Ovogodišnji 13. Međunarodni stočarski,gospodarski i obrtnički sajam, koji je održan od 2. do 4. rujna uGudovcu kraj Bjelovara, po brojnim je pokazateljima najuspješniji dosada, izvijestili su s Bjelovarskog sajma.
ZAGREB, 5. rujna 2005. (Hina) - Ovogodišnji 13. Međunarodni stočarski, gospodarski i obrtnički sajam, koji je održan od 2. do 4. rujna u Gudovcu kraj Bjelovara, po brojnim je pokazateljima najuspješniji do sada, izvijestili su s Bjelovarskog sajma.

Tako je zabilježen rekordan broj izlagača, njih 400, a Sajam je obišlo oko 53 tisuće posjetitelja.

Prema podacima Bjelovarskog sajma, u tri je dana trajanja ove najveće stočarske manifestacije u zemlji, ostvarena neposredna trgovina između izlagača i posjetitelja u vrijednosti oko dva milijuna eura, a radi se uglavnom o poljomehanizaciji.

Na sajmu u Gudovcu, kako se navodi, sklopljen je značajan broj poslovnih ugovora, čija vrijednost premašuje iznos ostvaren neposrednom prodajom.

Na aukcijskoj prodaji steonih junica koja je održana drugog sajamskog dana, od ponuđenih 79 junica prodane su 32. Prosječna prodajna cijena iznosila je 10.780 kuna, a najveća cijena postignuta na licitaciji iznosila je 13.400 kuna.

No, unatoč pozitivnim rezultatima predstavnici Bjelovarskog sajma upozorili su na određene probleme s kojima se susreću, primjerice infrastrukturni problemi - uređenje izložbenih prostora, uređenje svih prilaznih puteva i cesta u okolici sajamskog prostora.

Stoga će Bjelovarski sajam, kako su istaknuli, od svojih vlasnika Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije, tražiti potporu za rješavanje tih problema, jer ih sam sajam nije u mogućnosti financijski riješiti.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙