FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijerovu reakciju na cijene nafte Francuzi ocijenili "neuvjerljivom"

PARIZ, 17. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Pokušaj predsjednikafrancuske vlade Dominiquea de Villepina da se predstavi kao dinamičanpremijer prekidajući svoj godišnji odmor kako bi reagirao na rastcijena nafte francuska je javnost ocijenila neuvjerljivim.
PARIZ, 17. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Pokušaj predsjednika francuske vlade Dominiquea de Villepina da se predstavi kao dinamičan premijer prekidajući svoj godišnji odmor kako bi reagirao na rast cijena nafte francuska je javnost ocijenila neuvjerljivim.

Villepin je prekinuo uobičajeno kolovoško zatišje u francuskoj politici pojavivši se osunčan zajedno sa svoja četiri ministra na na brzinu sazvanoj tiskovnoj konferenciji kako bi odgovorio na pritiske da pomogne potrošačima pogođenim rekordnim cijenama naftnih derivata.

Francuske medije se nije dojmio njegov odgovor da "vlada planira sve dodatne zarade od poreza na naftu i naftne derivate vratiti potrošačima i pokrenuti javnu raspravu o energiju".

"To je bila najgora vladina intervencija ovog ljeta", ocijenio je Eric Mandonnet, zamjenik urednika časopisa L'Express. "Odgovor nije odgovarajući razmjerima proturječja ili teškoćama koje su realne. Dobio se osjećaj da je to bio samo potez koji se morao napraviti", dodao je Mandonnet.

Lijevo orijentirani dnevnik Liberation primjećuje da je Villepin predložio "malo konkretnih mjera".

Poslovni list La Tribune u svom uvodniku ocjenjuje da "nije vjerojatno da će Francuzi povjerovati" Villepinovoj inicijativi.

Na vladu pritisak stvaraju i oporbeni francuski socijalisti koji od nje traže da pomogne poljoprivrednicima, ribarima i vozačima taxija smanjenjem davanja na gorivo, no Villepin nije prihvatio njihove pozive da ponovno vrati varijabilnu poreznu stopu na gorivo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙