FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska najavila uvođenje poreznih olakšica zbog skupog goriva

PARIZ, 6. rujna 2005. (Hina/Dpa) - Francuska se priprema za uvođenjeporeznih olakšica za potrošače i transportne kompanije u nastojanju daprebrodi rastuće cijene goriva u svijetu, najavljeno je u utorak iztamošnjeg ministarstva gospodarstva.
PARIZ, 6. rujna 2005. (Hina/Dpa) - Francuska se priprema za uvođenje poreznih olakšica za potrošače i transportne kompanije u nastojanju da prebrodi rastuće cijene goriva u svijetu, najavljeno je u utorak iz tamošnjeg ministarstva gospodarstva.

Glasnogovornica ministarstva kazala je da će svaki dodatni euro koji potrošači potroše tijekom razdoblja visokih cijena goriva biti vraćen. Utemeljena je komisija koja će ispitati učinak visokih cijena goriva na prihod vlade od oporezivanja goriva i poreza na dodanu vrijednost.

Ministar transporta Dominique Perben u međuvremenu je najavio porezne olakšice za prijevozničke kompanije nakon blokade skladišta goriva od strane nezavisnih ugovaratelja, razljućenih rastućim cijenama.

Troškovi nafte i goriva diljem svijeta porasli su nakon prekida proizvodnje u Meksičkom zaljevu zbog uragana Katrina. Cijena litre goriva porasla je na otprilike 1,38 eura u Francuskoj, a ponegdje i na 1,5 eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙