FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oko 40 posto francuskih vozača kaže da se manje vozi

PARIZ, 3. rujna 2005. (Hina/AFP) - Četrdeset posto vozača u Francuskojizjavilo je da je već smanjilo potrošnju goriva zbog povećanja cijenebenzina, prema istraživanju Ifop-a koje će se objaviti u nedjelju.
PARIZ, 3. rujna 2005. (Hina/AFP) - Četrdeset posto vozača u Francuskoj izjavilo je da je već smanjilo potrošnju goriva zbog povećanja cijene benzina, prema istraživanju Ifop-a koje će se objaviti u nedjelju.

Na pitanje kako će smanjiti potrošnju goriva, 55 posto je odgovorilo da kani češće rabiti bicikl ili pješačiti na kraće udaljenosti, navodi se u istraživanju. Njih 39 posto će osjetno smanjiti brzinu vožnje.

Na treće mjesto dolazi uporaba javnog prijevoza (35 posto) - tu mogućnost najviše spominju stanovnici Pariza i okoline, dok ih je u većim gradovima u unutrašnjosti 37 posto, a u seoskoj sredini 16 posto.

Premijer Dominique de Villepin pozvao je u četvrtak vozače da za 10 kilometara na sat smanje brzinu na cestama i na autocestama kako bi štedjeli gorivo. Usto je najavio da će 100 milijuna eura odobriti za istraživački program koji će omogućiti da se za pet godina proizvede "obiteljsko vozilo koje će trošiti manje od 3,5 litara goriva na sto kilometara"

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙