FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 30. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 30. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta

KUALA LUMPUR - Malezijska policija ponudila je vozačima popust od 50 posto na neplaćene kazne u okviru proslave Dana nezavisnosti koji se obilježava 31. kolovoza. Ako kažnjeni vozači osobno dođu uplatiti kazne na policiju od 1. do 22. rujna, kazne će im biti umanjene za pola, rekao je načelnik prometne policije Ginkoi Seman Pancras. Policija se nada da će tako naplatiti barem dio od oko 910.000 dolara neplaćenih prometnih kazni od 1999. godine.

WELLINGTON - Tri mladića pokušala su ukrasti gorivo s jedne farme na Novom Zelandu, ali su na kraju zapalili svoj automobil. Mladići u dobi 18-19 godina pretakala su gorivo iz vozila s farme u svoj automobil ali njihov "limeni ljubimac" nije htio upaliti. Nisu znali da su umjesto benzina pretakali dizel. Kad su upalili šibicu da vide kakvo gorivo teče kroz gumeno crijevo kojim su krali gorivo, automobil je planuo. Tri mladića imala su sreće jer nisu ozlijeđena ali morat će odgovarati za krađu.

KOPENHAGEN - Poprsje koje je izradio francuski umjetnik Paul Gauguin otkriveno je u Danskoj i bit će izloženo na velikoj izložbi koja se u srijedu otvara u muzeju Ordrupgaard blizu Kopenhagena, priopćila je u ponedjeljak uprava muzeja. Poprsje, koje predstavlja umjetnikova sina Jeana, obitelj Avnsoe iz Oelsteda na otoku Seeland koristila je kao božićni ukras. "Naslijedio sam to poprsje od bake i djeda i nikad nisam mislio da ga je izradio Gauguin, premda je njegovo napisano na poprsju", rekao je Bent Avnsoe, prenosi AFP.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙