FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNMIK: u Beču susret izaslanstava Prištine i Beograda

PRIŠTINA,12.rujna 2005.(Hina) - U Beču će se u petak, 16. rujna,sastati ministri lokalne uprave u vladama Kosova i Srbije, LutfiHaziri i Zoran Lončar, kako bi razgovarali o decentralizaciji Kosova idrugim tehničkim pitanjima u s vezi sa položajem Srba na Kosovu,potvrdili su u ponedjeljak dužnosnici UNMIK-a i vlade Kosova uPrištini.
PRIŠTINA,12.rujna 2005.(Hina) - U Beču će se u petak, 16. rujna, sastati ministri lokalne uprave u vladama Kosova i Srbije, Lutfi Haziri i Zoran Lončar, kako bi razgovarali o decentralizaciji Kosova i drugim tehničkim pitanjima u s vezi sa položajem Srba na Kosovu, potvrdili su u ponedjeljak dužnosnici UNMIK-a i vlade Kosova u Prištini.

Direktorica Ureda za informiranje UNMIK-a Hua Jiang izjavila je kako je UNMIK potaknuo "takve sastanke između susjeda". Ona je također istaknula da Vlada Kosova sada ima više ovlasti da razgovara s Beogradom, o pitanjima vezanim za dnevni red i o mjestu sastanka.

Politički savjetnik kosovskog premijera Avni Arifi rekao je da kosovska vlada podržava ministra Haziria u razgovorima s Beogradom o tehničkim pitanjima koje ne zadiru u pitanje statusa Kosova.

"Radi se o informativnoj posjeti, koja se odnosi na decentralizaciju uopće, o povratku katastarskih dokumenata kao i o potpisivanju protokola koji je u pripremi. Sve su to pitanja koja su od interesa za kosovsko drušvo", kazao je Arifi.

Čelnik Srpske liste za Kosovo Oliver Ivanović izjavio je kako nema nema informacije o održavanju takvog sastanka, ali je naglasio da na tom sastanku svakako trebaju biti i predstavnici kosovskih Srba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙