FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kontaktna skupina pozdravila napore kosovske vlade

PRIŠTINA,16. kolovoza.2005(H) - PRIŠTINA, 16. kolovoza. 2005 (Hina) -Kontaktna skupina ocijenila je u utorak pozitivno posljednje korakekosovske vlade usmjerene na stvaranje uvjeta za povratak izbjeglihSrba, te izrazila optimizam da bi razgovori o političkom statusuKosova mogli početi krajem ove godine.
PRIŠTINA,16. kolovoza.2005(H) - PRIŠTINA, 16. kolovoza. 2005 (Hina) - Kontaktna skupina ocijenila je u utorak pozitivno posljednje korake kosovske vlade usmjerene na stvaranje uvjeta za povratak izbjeglih Srba, te izrazila optimizam da bi razgovori o političkom statusu Kosova mogli početi krajem ove godine.

"Pozdravljamo posljednje postupke vlade Kosova i možemo reći da su to koraci u pravom smjeru", izjavio je voditelj američkog Ureda u Prištini, Philip Godlberg nakon razgovora predstavnika Ureda zemalja članica Kontaktne skupine u Prištini s kosovskom premijerom Bajramom Kosumijem.

Kosumi je nakon razgovora izjavio da je upoznao predstavnike Kontaktne skupine u Prištini s aktualnim naporima kosovske vlade vezanim uz ispunjenje međunarodnih standarda i stvaranje uvjeta za povratak raseljenih manjinskih zajednica, prije svega kosovskih Srba.

Na Kosovu oboga tjedna boravi posebni izaslanik glavnog tajnika UN-a, norveški diplomat Kai Eide, koji će u rujnu podnijeti izviješće Vijeću sigurnosti o ispunjenju standarda i ukupnoj situaciji na Kosovu. Ukoliko to izvješće bude pozitivno, ono bi moglo otvoriti put za početak razgovora o konačnom statusu Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙