FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berisha: status Kosova u skladu s voljom njegovih građana

PRIŠTINA, 27. kolovoza 2005. (Hina) - Budući status Kosova bit će uskladu sa voljom njegovih građana a Beograd se ne treba miješati urazgovore o statusu Kosova, izjavio je čelnik Demokratske strankeAlbanije Sali Berisha, čija je stranka pobijedila na parlamentarnimizborima 3. srpnja, prenijeli su u subotu mediji na albanskome jezikuu Prištini.
PRIŠTINA, 27. kolovoza 2005. (Hina) - Budući status Kosova bit će u skladu sa voljom njegovih građana a Beograd se ne treba miješati u razgovore o statusu Kosova, izjavio je čelnik Demokratske stranke Albanije Sali Berisha, čija je stranka pobijedila na parlamentarnim izborima 3. srpnja, prenijeli su u subotu mediji na albanskome jeziku u Prištini.

Berisha je ocijenio da je dijalog Priština-Beograd veoma važan ali kao dijalog između dviju susjednih zemalja.

Berisha će najvjerojatnije ubrzo preuzeti dužnost albanskoga premijera a u predstavljanju programa buduće vlade rekao je da će razvoj turizma i ruralnih zona biti glavni potezi njegovog kabineta.

On je kao jedan od glavnih prioriteta nove vlade uvrstio i uklanjanje korupcije i uspostavljanje pravne države kao odlučujući uvjet u dinamičniji razvoj najsiromašnije zemlje Europe, dodajući da je na međunarodnom planu prioritet uključivanje Albanije u NATO i u EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙