FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanik glavnog tajnika UN-a Eide posjetio Beograd

razgovoru s dužnosnicima Srbije i Crne Goreda je trenutačno na Kosovu najvažnije provesti decentralizaciju,osigurati povratak raseljenih te ispuniti ostale zadaće koje jepostavila međunarodna zajednica.
Beograd,8.rujna 2005.(Hina) - Posebni izaslanik glavnog tajnika UN za procjenu standarda na Kosovu, norveški veleposlanik Kai Eide, izjavio je u četvrtak u Beogradu u razgovoru s dužnosnicima Srbije i Crne Gore da je trenutačno na Kosovu najvažnije provesti decentralizaciju, osigurati povratak raseljenih te ispuniti ostale zadaće koje je postavila međunarodna zajednica.

Predsjednik Srbije Boris Tadić izrazio je zabrinutost zbog pogoršanja sigurnosne situacije na Kosovu i nedavne pogibije dvojice srpskih mladića, navodi se među ostalim u priopćenju o razgovoru s Eideom, koji je objavio ured predsjednika Srbije.

Kai Eide se sastao i s ministrom vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vukom Draškovićem koji je poslije razgovora novinarima izjavio kako ne sumnja da će Eideovo izvješće biti objektivno.

"Ono će pokazati da nema sumnje da je srpski narod na Kosovu u teškom položaju i da se prava tog naroda svakodnevno krše", rekao je Drašković.

On je također izjavio da "albanski političari moraju shvatiti da Beograd i Srbija nisu inozemstvo za Kosovo i da Srbija ima pravo brinuti se o svom narodu i kulturnom i povijesnom nasljeđu". Drašković je pozvao Albance na kompromis o konačnom statusu Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙